Cvalín (KSČM): Porošenko by měl jít před haagský tribunál pro válečné zločiny

09.07.2014 17:40

Petro Porošenko, prezident Ukrajiny, který nese hlavní vinu za řízení "protiteroristické operace" na východě Ukrajiny, by měl být souzen za zločiny proti lidskosti a z válečných zločinů.

Cvalín (KSČM): Porošenko by měl jít před haagský tribunál pro válečné zločiny
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Kyjevská junta vyhlásila etnické čistky na východě Ukrajiny. Lépe řečeno likvidaci ruského obyvatelstva, žijícího na východě Ukrajiny. Tyto čistky například zažili obyvatelé dobytého Slavjansku. Obyvatelé Slavjansku, který je mimochodem po dlouhém bombardování letectvem a těžkým dělostřelectvem skoro vymazán z mapy Ukrajiny, byli lidé podezřelí z napomáhání obráncům tohoto města popravováni na ulicích, či jsou „filtrováni“ pro zařazení do koncentračních táborů. Do prázdných domů po těchto obyvatelích jsou nastěhováni lidé ze západní Ukrajiny. Loajální kyjevšťané.

Z ukrajinského prezidenta Petra Porošenka se stává masový vrah, který započal etnické čistky. Plán kyjevské chunty na „konečné řešení“-vyhlazení ruského etnika na východní Ukrajině, se pomalu začíná naplňovat.

Celé vesnice a města, kde žije početné ruské etnikum, jsou srovnány leteckými bombami se zemí. Civilisté, kteří prchají před postupující Národní gardou, Kolomojského praporem Dněpr a dalšími jednotkami, složenými z kriminálníků z Euromajdanu, jsou bestiálně stříleni. Například Kolomojského speciální prapor Dněpr slouží coby pohotovostní jednotky SS Einsatzgruppen za Druhé světové války, a zcela beztrestně „čistí“ od ruského etnika dobyté vesnice a města.

Za těmito jednotkami často postupují lékařské týmy, které od zabitých separatistů a civilistů odebírají orgány. Tyto orgány se často prodávají západní klientele. Stejný scénář jako za jugoslávského konfliktu.

Proč příslušníci ukrajinských silových složek používají proti civilním cílům tříštivé střely, kazetové bomby a toxické látky? Pokud se opravdu potvrdí, že ukrajinské silové složky používají zakázané zbraně vůči civilnímu obyvatelstvu, tak se to dá kvalifikovat jako válečný zločin v souladu s Římským statutem Mezinárodního trestního soudu.

Položme si otázku, proč Evropská unie ze svého finančního fondu pomáhá budovat na východě Ukrajiny koncetrační tábory, které mají sloužit pro budoucí internaci občanů ruského etnika a lidí, kteří považují kyjevskou vládu za zločinou? Takto vypadá spravedlnost v podání Evropské unie? Pomoc v podání Evropské unie vypadá tak, že podporuje v masovém měřítku vyhlazování ruského etnika, žijícího na východě ukrajiny?

Dnes se stavějí koncentrační tábory na východě Ukrajiny pro lidi, kteří nesouhlasí s kroky Evropské unie, Severoatlantické aliance a prokyjevskou západní vládou. Zítra se budou koncentrační tábory stavět v západní Evropě, kde budou inernováni lidé, kteří označí například Evropskou unii a NATO za zločineckou organizaci?

O těchto koncentračních táborech existují různá obrazová fakta, která dokládají nejen má slova o tomto připravovaném projektu na východě Ukrajiny.

Nezbývá než doufat, že se Evropa změní, alespoň na východě. Pokud kyjevská junta zvítězí a porazí separatisty a civilní obyvatelstvo, které jen chrání svá lidská práva, tak se můžeme dočkat toho, že nejen ruské etnikum, žijíci na Ukrajině, bude vystavěno ještě většímu nebezpečí, než je tomu doteď. Ale v ohrožení budou i lidé, žijící v západní Evropě, kteří veřejně podporovali obránce republiky Nového Ruska .

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…