Cvalín (KSČM): Povinné reflexní oblečení pro chodce

30.03.2014 21:47

Budou muset v budoucnu chodci povinně „svítit"?

Cvalín (KSČM): Povinné reflexní oblečení pro chodce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Ministerstvo dopravy už sepsalo novelu zákona, která přikáže lidem, pohybujícím se po setmění na kraji silnice, nosit z dálky viditelné reflexní doplňky. A ihned se nejen na sociálních sítích rozhořela diskuse o to, zda-li má někdo právo přikázat druhým, co mají a co nemají povinně nosit.

Dokonce jsem zaregistroval, že bývalý ministr dopravy Zbyněk Stanjura docela nevhodně okomentoval nápad Ministerstva dopravy ohledně reflexních doplňků. Pokud by se pan Stajnura a další odpůrci povinných reflexních doplňků určených pro lidi, kteří se pohybují za snížené viditelnosti po silnici mimo obec podívali na statistiky, museli by snad mluvit jinak. Je jen jediný způsob, jak potencionálně zachránit život člověka, který se pohybuje za snížené viditelnosti, aniž by byl viditelně osvětlen-povinnost nošení reflexních doplňků. Toto není tzv. buzerace, ale velice dobrý nápad, jak zachránit několik lidských životů. Je dobře, že pan Stanjura už nemůže rozhodovat.

Já za sebe mohu říci, že několikrát jsem na vozovce mimo obec v noci potkal neosvětleného chodce, který měl na sobě černé oblečení. Opravdu tito chodci v černém nejsou vidět! Tito chodci, hazardéři s vlastním životem, jsou nebezpeční jak pro sebe, tak i pro řidiče.

Stačí tak málo, jak zachránit život člověka. Povinnost pro chodce, pohybujícího se za snížené viditelnosti po silnici mimo obec, nosit povinně reflexní doplňky.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.