D. Váhalová (ČSSD) se opět stala místopředsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy

27.01.2015 19:02

Lednové plenární zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PS RE) ve Štrasburku zahájilo své zasedání v roce 2015 volbou předsedy a místopředsedů .

D. Váhalová (ČSSD) se opět stala místopředsedkyní Parlamentního shromáždění Rady Evropy
Foto: facebook
Popisek: Poslankyně za ČSSD Dana Váhalová

Mezi zvolenými byla opět i česká poslankyně Dana Váhalová, vedoucí české parlamentní delegace v PS RE. Česká republika se tak v dalším roce bude znovu podílet na vedení této důležité instituce.

Významné postavení ČSSD v rámci evropských socialistických stran potvrdila také volba Dany Váhalové do předsednictva frakce socialistů v PS RE, která sdružuje v současné době 204 poslanců a poslankyň.

Lednové plenární zasedání PS RE, které potrvá celý týden, se bude především zabývat humanitární situací na Ukrajině, důsledky teroristického útoku v Paříži a jednání o pověřovacích listinách  ruské delegace v kontextu aktuální situace na Ukrajině.

Rada Evropy jako  mezinárodní vládní celoevropská organizace  47 členských států s přibližně 800 miliony obyvatel a několika zeměmi se speciálním statusem má jako  hlavní cíl vytvoření společného demokratického a právního prostoru, který zaručuje dodržování lidských práv, demokracii a respektování zákonů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…