DOMOV: Telekomunikační infrastruktura strany byla opakovaně napadena

29.09.2014 19:05

Telefonní ústředna, kterou využívá strana DOMOV, se v posledních týdnech opakovaně stala terčem sofistikovaného útoku neznámého pachatele.

DOMOV: Telekomunikační infrastruktura strany byla opakovaně napadena
Foto: DOMOV
Popisek: DOMOV

Při těchto útocích docházelo k pokusům o blokování našich linek, pokusům o neautorizované přesměrování telefonních hovorů a pokusům o zneužití odchozích linek k volání na zahraniční a prémiová telefonní čísla. Zaregistrovali jsme i skutečnost, že minimálně ve dvou případech se útočník pokusil o dálkové přeprogramování telefonních přístrojů, tak, aby po ovládnutí sloužili k prostorovému odposlechu.

Protože jsme podobné útoky předpokládali, přijali jsme již v úvodu volební kampaně přísná bezpečnostní opatření. Bezproblémová a bezpečná komunikace s jednotlivými kandidáty, dobrovolníky a brigádníky, je v našem případě klíčová, protože většina z našich občanských kandidátů nemá praktické zkušenosti s vedením volební kampaně. Rozhodli se kandidovat na základě výzvy předsedy strany DOMOV, Davida Štěpána, prošli losováním o umístění na kandidátky a o jejich účasti na kandidátkách tedy nerozhodovali žádné stranické sekretariáty ani kmotři. To vše dohromady s sebou nese zvýšené nároky na výměnu informací a vzájemnou koordinaci.

Vedení volebního štábu strany DOMOV kromě dalšího zpřísnění bezpečnostních opatření aktuálně zvažuje i podání trestního oznámení na neznámého pachatele. Podle způsobu vedení jednotlivých útoků a jejich intenzity lze totiž předpokládat, že za nimi stojí vysoce technicky kvalifikovaní profesionálové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DOMOV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.