DSSS: Andrej Babiš – zhouba české politiky

22.10.2013 18:22

Proč nevolit politické uskupení ANO, v čele s druhým nejbohatším Čechem Andrejem Babišem?

DSSS: Andrej Babiš – zhouba české politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Tento „Slovák“, komunista a agent STB za totality vystupující pod krycím jménem Bureš se chce bít s korupcí v této zemi, avšak jeho vzestup v agroprůmyslu je více jak pochybný. V roce 1993 založil Agrofert a jeho základní kapitál nepřesáhl 100 000 Kč. Za 20 let rozmnožil tento směšný základní kapitál na desítky miliard a vlastní např. firmy Deza, Duslo, Kostelecké uzeniny, Lovochemie, Olma, Penam, Precheza, SKW Piesteritz, Agrotec či Synthesia. Důvody? Jeho zaměstnanci pracují za minimální mzdu v diktátorských podmínkách a právě Babiš je hlavním likvidátorem českých potravin. Špatná kvalita jeho výrobků (nízké náklady a čím dál nechutnější cena výstupních výrobků), na které jsme si bohužel již zvykli a tyranské chování k zaměstnancům, ho přivedly k bohatství. Když se novináři ptali jeho zaměstnanců, jaký je zaměstnavatel, tak jejich odpověď byla: „Nesmíme nic říct, jinak bychom si museli hledat novou práci.“

Chlorový skandál a zamořený Přerov

Jeho přátelství s Kalouskem a Paroubkem mu ale vyneslo beztrestnost, a to i po tom, co jeho závody Spolana Neratovice prodělaly tzv. „Chlorový skandál“ v roce 2002. Zjistilo se, že nedodržuje ekologické standardy a po povodních velmi znečistil okolí Neratovic. Podobný kriminální přečin se povedl křišťálovému Babišovi již na konci 70. let, kdy pracoval pro PZO Chemapol Bratislava. Kde, jak je jeho zvykem, pracoval s velmi nekvalitním materiálem, tentokrát se syrskými fosfáty a zamořil celý Přerov nebezpečným prachem a ohrozil spoustu dělníků. Již tenkrát však jako agent STB vyvázl bez trestu.

Zavraždil podnikatele Mrázka?

To ale není zdaleka vše. Tento arogantní šejdíř, údajně nechal zabít před 7 lety podnikatele Františka Mrázka, policie ho v této souvislosti vyšetřovala a vše se opět zametlo pod koberec.  Mrázek byl na stopě kompromitujícím informacím na Babiše, ten se totiž Mrázkovi snažil přes kontakty ve vládě ukrást mnohamiliardovou firmu Setuza. Zjistilo se, že Mrázek dělal vše pro to, aby se Setuza rychle prodala. Měl strach, že státu, proti kterému Setuza neustále bojovala, se podaří tento podnik ovládnout skrze Babiše. Prodat ji však už nestihl, byl zavražděn. Podobná nařčení z likvidace lidí a pokusu převzít společnost přes vliv ve státní sféře byla i ve známé kauze Čepro. Babiš byl opět vyšetřován, ale jeho miliardy ho zachránily.

Kauza Biolíh

Další z úžasných kroků miliardáře Babiše je použití vlivu ve sněmovně. Dobrý byznys vycítil v nařízení EU o povinném přidávání biolihu do pohonných hmot. Postavil továrnu a dokázal přesvědčit sněmovnu, aby se den před volbami sešla a přehlasovala prezidentovo veto o zvýšení bio podílu v benzinu a naftě. Tímto rozhodnutím občané ČR začali ročně dotovat Babiše miliardami korun.

Mediokrat Babiš koupil Mafru (MF DNES, LIDOVÉ NOVINY atd.)

Tento bývalý příslušník StB a současný významný mafiánský boss se rozhodl v rámci svojí předvolební kampaně koupit nejvýznamnější deníky v republice kvůli účelovému ovlivňování milionů čtenářů. Na Babiše se toho dá nalézt spoustu a postupně všechna jeho zvěrstva vyplouvají na povrch.  Babiš se oprávněně bojí, že se před volbami budou jeho prohřešky vytahovat a používat proti němu, což nechce připustit. Již tak neobjektivní média budou zaujatá ještě více pod tvrdým diktátem Babiše. Známý je Babišův výrok, kdy zatím nezávislému novináři vysvětluje, s kým má tu čest. Naštěstí je zde svobodné periodikum Pražský dělník, které Babišovi nedá ani chvilku pokoj a bude jeho jednání nadále detailně monitorovat.

Babiš bere lidem práci

Běžnou Babišovou praxí je skupování menších podniků a jejich následná likvidace. Babiš si vytváří monopol tím, že nabídne výhodnou cenu při odkoupení menších potravinářských závodů apod. Následně danému podniku výrazně redukuje výrobní kapacitu, nebo ho předělá tak, aby vyráběl pouze dílčí produkt. Je běžné, že je při tom propuštěno až 80% zaměstnanců daného podniku. Babiš tak systematicky likviduje konkurenci a to, že lidé přicházejí o práci, ho vůbec nezajímá, což ostře kontrastuje s jeho tvrzením, že dává lidem práci.

Lhář

Na stránkách sdružení ANO 2011 se před nedávnem vyskytovala zajímavá jména.  Vychází najevo, že tam někteří lidé figurovali, aniž by o tom cokoli věděli.

Např. socioložka Šiklová či Marvanová z hnutí „Veřejnost proti korupci“ tvrdí, že jejich podporu neměl a uvažují o žalobě kvůli používání jejich jména jako klamavé reklamy na ANO 2011. Položme si otázku. Opravdu chceme, aby tento kriminální živel a člověk postrádající jakoukoli morálku, naši zemi vyváděl z korupce? Nebudeme potom my všichni ve stejné pozici jako jeho současní zaměstnanci? Jeho fašistická terminologie a vize o absolutní moci nad celým státem je opravdu děsivá. Doufejme, že národ prokáže důvtip a tohoto křišťálového ďábla k moci nepustí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DSSS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.