DSZ: Vyjádření vlastního názoru považujeme za základ demokratické společnosti

19.01.2015 20:07

Prohlášení DSZ na podporu starostky Prahy 2 Mgr. Jany Černochové

DSZ: Vyjádření vlastního názoru považujeme za základ demokratické společnosti
Foto: DSZ
Popisek: DSZ

Demokratická strana zelených /DSZ/ vyjadřuje podporu poslankyni PS PČR a starostce Prahy 2 Mgr. Janě Černochové v souvislosti s její účastí a projevem na páteční demonstraci proti radikálnímu islámu.

DSZ neshledává v účasti na demonstraci ani v projevu paní poslankyně Černochové nic negativního, naopak oceňuje její odvahu a snahu poukázat na daný problém.  Nechápe proto neopodstatněnou kritiku, které se jí za účast na demonstraci dostává od části politiků a médií.  Vyjádření vlastního názoru považuje DSZ za základ demokratické společnosti.

DSZ je přesvědčena, že názor na radikální islám paní poslankyně i účastníků demonstrace není ojedinělý, ale naopak jej lze považovat v evropské společnosti za názor většinový.

DSZ chápe obavy obyvatel Evropy z rozšiřujícího se násilí islámských radikálů i z jejich výhružek či snah zavádění jejich praktik právě s ohledem na poslední události ve Francii a Belgii. Respektuje proto právo demonstrujících vyjádřit pokojně a nenásilně své přesvědčení.

DSZ lituje oběti islámských radikálů při teroristickém útoku v Paříži, ale zároveň připomíná, že nelze svobodu slova zneužívat k šíření nenávisti a útoků na víru druhých.

Řídící výbor DSZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DSZ

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…