DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Vážíme si každého vstřícného kroku směřujícímu ke zlepšení života zvířat

04.05.2021 15:19

Odpověď DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT náměstkovi Ministerstva zemědělství na jeho dopis reagující na petici za ukončení dlouhých transportů živých zvířat

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Vážíme si každého vstřícného kroku směřujícímu ke zlepšení života zvířat
Foto: DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT
Popisek: Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Vážený pane náměstku,

děkujeme za Váš dopis reagující na naši petici za ukončení dlouhých transportů živých zvířat a za předání petice Státní veterinární správě, která je v této věci dozorovým orgánem.

Touto peticí jsme chtěli upozornit, že nařízení přímo aplikovatelné v ČR transporty živých zvířat na dlouhé vzdálenosti nezakazuje. Stanoví závazné, avšak pouze formální podmínky, které je nutno dodržet. Praxe je však naprosto jiná, vycházíme-li z mnoha různých zpráv, informací a obrazových materiálů převozů a z dalších veřejně přístupných zdrojů. Účelem této petice je rovněž poukázat na utrpení zvířat při dlouhých přepravách a dosáhnout ukončení těchto transportů, proto petiční akce pokračuje nadále. Za dva měsíce petici podpořilo již přes tři tisíce občanů.

Vítáme aktivity Ministerstva zemědělství a Státní veterinární správy směřující k prověření dodržování podmínek stanovených výše uvedeným nařízením Rady ze strany přepravců hospodářských zvířat, resp. o zpřísnění kontrol prováděných transportů živých zvířat. Taktéž za "monitorování situace a přijímání opatření s cílem zamezit týrání zvířat během přepravy". Vážíme si každého vstřícného kroku směřujícímu ke zlepšení života zvířat a ochraně jejich práv.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT si klade za cíl prosazení důslednější ochrany zvířat, přírody a životního prostředí, ale též větších práv pro zvířata, resp. jejich větší právní ochranu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vystupuje proti všem druhům týrání zvířat či krutému zacházení s nimi. Odsuzuje každou činnost, která způsobuje utrpení zvířat.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o přísnější tresty za týrání zvířat a zlepšení podmínek jejich chovu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je dvacátou registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je dvacátou zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.

ŘV DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.