Daněk (BPP): Neomarxismus v podobě špatných dotací

01.02.2016 6:31

V současné době jsme svědky, kdy naprosto nesmyslné byrokratické překážky nedávají žádné šance menším podnikatelům na ně dosáhnout.

Daněk (BPP): Neomarxismus v podobě špatných dotací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Dotace jen těm, co to potřebují

Co jsou to vlastně dotace..., často si pokládám kam až zajde neomarxismus, když miliardy, jenž rozdává oligarchům ,bere v podobě různých přímých a nepřímých daních celému obyvatelstvu.

V současnosti jsme si již začali zvykat na situaci, kdy krachují živnostníci, malé podniky a velké přežívají jen díky shovívavosti státních struktur. V OKD se již roky střídají ministři na návštěvách, aby dobře poobědvali, vyfotili se společně se zástupci důlní firmy a odjedou zpět do Prahy. Nikdy nic nevyřeší, a pokud neslíbí peníze, tak se s nimi nikdo ani nebaví.

Síla evropských zemí jako Německo, Francie, Anglie a Itálie není v nadnárodních společnostech, nýbrž v živnostnících, malých rodinných firmách a společnostech do padesáti zaměstnanců. Tyto malé společnosti nejenom že tvoří sociální klima v malých městech, ale hlavně jsou minimálně závislé na státu a povětšinou jsou jen čistí plátci různých daní a poplatků. Pro jakýkoliv stát je důležitější občan, který tvoří (tvor), než netvořící jedinec (netvor). Pokud ve společnosti začne převládat počet netvorů, systém se jednoduše zhroutí. Hlavním cílem státu by tedy měla být podpora tvora, poněvadž jedině takto se udrží princip obnovitelnosti a hospodářského růstu.V současnosti se našemu státu daří, ale proč by se dařit nemělo, nejvzdělanější pracovní síla na světě, která pracuje za třetinu průměru v EU.

Proč vlastně píši tento článek, nelíbí se mi systém nadnárodních společností a jejich neetické chování, nemůžeme přece sledovat nízké platy ve společnostech, a řešit jestli  máme přidat na minimální mzdě sedm set korun.

Dotace musí být nasměrovány do terciárního / kvartérního sektoru, tedy služeb, obchodu / vědy a výzkumu. Jejich určení do různých pochybných neziskovek, není žádnou investicí do budoucnosti společnosti. Možná málokdo ví, že největší prostředky z EU na vědu a výzkum proudí do Švýcarska, které ani není zemí společenství.

Chceme stavět university, výzkumné ústavy a prodávat celému světu patenty, vynálezy průmyslové vzory. Nepřeji si vidět mladé lidi, jak touží po práci v zahraničí jen z důvodu vyšší mzdy, bohužel si zřejmě nikdo neuvědomuje, že by právě náš stát měl vytvořit podmínky pro výzkum, aby nám opět platili za vědu a vývoj, než za montážní linky na zboží všeho druhu. Jediné co může nabídnout nadnárodní společnost podnikající v ČR, je opravdu adekvátní mzda zaměstnancům pracujícím v její prospěch, jinak se jedná jen o neetické chování. Zisk si společnost vyvede mimo ČR a tím všechno skončí...

Jiří Daněk

  • BPP
  • Stát se má řídit jako stát!
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.