Daněk (ODS): Byt, či nebýt...

14.02.2016 8:33

Chtějí byt, nebo tu nechtějí být... Zase ti uprchlíci, aneb kdo jinému…

Daněk (ODS): Byt, či nebýt...
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na téma urchlické krize, chování uprchlíků a jejich rodin byly napsány již tisíce fejetonů, studií a srdceryvných esejí. Každý občan státu má právo se k problému vyjádřit svými vlastními slovy aniž by byl označován za (xenofoba,fašistu či jinak hanlivě), když myslím vlastními slovy, tak chci opravdu slyšet nebo číst pravdivou myšlenku nebo názor.

Dnes většina odborné vřejnosti píše pod rouškou všeobecného názoru, který je spíše utopií nebo představou jak by se to nám líbilo. Realita je však v pravdě úplně jinde, každý den díky exekucím posíláme na ulice desítky našich občanů, a pak posléze vidíme, jak přistěhovalecká rodina pohrdá “full” servisem hrazeným z našich daní přes (ne)ziskovku, která to všechno domluví, co se stane když 100m byt dáme našim lidem; budou vděční, starat se o své děti a nebudou muset bydlet někde v autě.

K situaci Magistrátu města Jihlavy, který vyšel maximálně vstříc přistěhovalcům, a nabídl byty ze svého bytového fondu k užívání, to se ovšem nesetkalo s pochopením této početné skupiny iránčanů,  jenž jsou evidentně zvyklý na jiný standard a nepochopili (nikdo jim to asi nevysvětlil), že na lepší se musí v Čechách pracovat…

Nabízet humanitární pomoc je lidské a lehce uchopitelné i jako problem k řešení, ale napřed se zkusme podívat na problem našich občanů najít reálné řešení na případy vytěhovaných rodin s dětmi na základě exekucí, kdy státní exekutor nemá problém sebrat z domu cokoli, respektive možná celý dům.

Vláda se pak diví, že čeští občané nevítají uprchlíky s otevřenou náručí, protože sami neví co bude s nimi!

Vážený premiére nemusíte se zastávat Vašich ministrů; Vy jste je vybíral a navrhl, zodpovědnost je tedy jen na Vás, Vy byste měl odstoupit!

Smýšlím národně, mne jste výrazem o fašistech urazil, nechci aby premiér mé země byl xenofob, který neuznává právo na názor ostatních!  

Jiří Daněk

  • BPP
  • Stát se má řídit jako stát!
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…