Daněk (SPO): V amerických městech hoří, zastánci demokratů pálí zásadní principy demokracie

11.11.2016 5:31

Šílenstvím by se dala nazvat reakce Američanů na výsledky svobodných voleb v USA, věřil jsem, že vyspělá demokracie se s tím vyrovná, bohužel opak je pravdou.

Daněk (SPO): V amerických městech hoří, zastánci demokratů pálí zásadní principy demokracie
Foto: jiridanek.cz
Popisek: Jiří Daněk

Demokraté nič?í principy demokracie

Demokratické volby v USA přinesly nečekané reakce a vlny protestů a vandalství, které mě tak trochu děsí, jako kdyby nám nestačili někteří naši umělci. V současné době je potřeba především uklidnit situace vzniklé z válečných konfliktů a ne vyvolávat nové, nechci ani pomyslet, občanské války viz Ukrajina a blízký východ.

Nově zvolený prezident Donald Trump, zřejmě bude v některých oblastech vládnout tvrdší rukou a někde zase ubere, třeba se dočkáme radostné zprávy o zmírnění napětí na Ukrajině a ukončení harašení zbraní v pobaltských republikách, kdy se vždy jen modlím, aby nějaký pitomec, jedno z které strany nezpůsobil válku…

Pro většinu překapivý výsledek zdvihl vlnu emocí i u českých politiků a  samozřejmě jak jinak, vidíme nádherné převlékání kabátů, včetně prohlášení, že to vlastně může i prospět, respektive pomoci některým horkým tématům. Obavu mám jen z nějaké iniciativy zaručeně osvícených chytráků na téma občanských nepokojů, které jsme tu již slyšely a naštěstí byly zažehnány občanským rozumem.

Jiří Daněk

  • BPP
  • Stát se má řídit jako stát!
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině