Derner (KDU-ČSL): Je třeba nových vizí, impulsů a energie

20.03.2016 19:48

Činnost vládnoucí koalice v královéhradeckém kraji sociálních demokratů s komunisty se dá popsat jako stav únavy a myšlenkového vyčerpání, ve kterém už mnozí aktéři toužebně vyhlíží cílovou pásku krajských voleb. Této koalici se skutečně nedaří.

Derner (KDU-ČSL): Je třeba nových vizí, impulsů a energie
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Derner

Je to zřejmé obzvláště na marné, čtyři roky trvající, snaze zahájit přestavbu náchodské nemocnice. Zhavaroval již druhý pokus a navíc se ukazuje, že kraj nemá jasno ani o cílovém stavu, do kterého by náchodská nemocnice měla být přebudována. Snaha prosadit a schválit na poslední chvíli koncepci zdravotnictví a školství je poznamenána mnoha nejasnostmi a nedodělky předkládaných materiálů. Lze vyjmenovávat i dále.

Popsaný stav vybízí k řešení nakupených problémů. Za nejdůležitější do příštích let považuji především zpracování střednědobých rozvojových plánů. Musí být jasné kolik žáků, v jakých oborech, a ve kterých obcích, bude umístěno. To samé je třeba učinit i ve zdravotnictví a teprve potom má smysl rozhodovat o investicích. Nutné bude také stanovit jasnou hranici mezi politiku a byznys. Kraje mají vykonávat veřejnou správu a zajišťovat veřejné služby, podnikatelé nechť usilují o své místo na slunci v rovných podmínkách hospodářské soutěže.

Ing. Vladimír Derner

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.