Derner (KDU-ČSL): Královéhradecký kraj hledá pěstouny pro stovky dětí bez rodin

20.05.2018 21:16

Staň se náhradním rodičem – kampaň, která má za cíl informovat veřejnost a oslovit nové zájemce o pěstounskou péči. Se záměrem vytvořit strategii na rozšíření povědomí pěstounství se poprvé sešla pracovní skupina, kterou tvoří odborníci z řad krajského úřadu, Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, pracovníků oddělení sociálně-právní ochrany dětí ale i neziskových organizací.

Derner (KDU-ČSL): Královéhradecký kraj hledá pěstouny pro stovky dětí bez rodin
Foto: derner.cz
Popisek: Vladimír Derner

„V Královéhradeckém kraji je dlouhodobě nedostatek pěstounů. Aktuálně jsou zde nahlášeny více než dvě stovky dětí, které čekají na náhradní rodinu. Naším cílem je proto dostat mezi veřejnost co nejvíce informací o pěstounské péči a pokusit se oslovit další možné náhradní rodiče,“ informoval náměstek hejtmana Vladimír Derner odpovědný za sociální oblast, pod jehož záštitou se nově vzniklá pracovní skupina schází.

Ta se zaměří na oblast pěstounské péče. Tvoří ji odborníci z řad pracovníků kraje, obcí a neziskových organizací. Hlavními úkoly skupiny bude zmapovat aktivity v regionu, informovat veřejnost o možnostech výkonu pěstounské péče, ale i zvýšit prestiž samotné profese pěstounství a oslovit další potenciální zájemce o tuto formu náhradní rodinné výchovy.

V evidenci Krajského úřadu Královéhradeckého kraje je aktuálně nahlášeno 220 dětí, kterým je možné zprostředkovat náhradní rodinu. V roce 2017 přibylo do evidence 77 dětí, přitom jen 26 z nich se podařilo zprostředkovat pěstounskou péči, případně osvojitele. Největším problémem je dlouhodobě nedostatek pěstounů tolerantních ke specifickým potřebám dětí, jako jsou zejména vícečetné sourozenecké skupiny, děti minoritního etnika a děti nad 10 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…