Díky STAN se oběti koncentračních táborů dočkají vyššího finančního příspěvku

19.09.2016 21:01

Na dnešním jednání krajského zastupitelstva podali Pavel Ffojtík (STAN) a Ivo Šanc (STAN) pozměňovací návrh k žádosti Českého svazu bojovníků za svobodu o jednorázovou finanční výpomoc bývalým vězňům nacistických koncentračních táborů.

Díky STAN se oběti koncentračních táborů dočkají vyššího finančního příspěvku
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

"Jsme rádi, že se podařilo na náš návrh zvýšit finanční příspěvek z 2500 korun, které navrhla rada Středočeského kraje, na 10 000 korun. Ve Středočeském kraji do dnešních dnů žije už pouze 41 osob, kterým je většinou kolem 90 let," řekl zastupitel Pavel Fojtík (STAN) a Ivo Šanc doplnil: "Současně jsme požádali, aby tyto prostředky přímo směřovaly do rukou politických vězňů."

Věslav Michalik vyjádřil lítost nad  tím, že se nepodařilo zahrnout mezi obdarované i oběti politických procesů z 50. let sdružených v Konfederaci politických vězňů z důvodu odporu členů ČSSD a KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…