Dlabajová (ANO): Příběhy úspěšných inspirují mladé lidi, aby se nebáli bojovat o své sny

23.09.2015 22:42

Setkání vítězů a finalistů projektu motivačních stáží PročByNe? se uskuteční v neděli 27. září 2015 od 14 hodin ve Valašském Meziříčí. Mladí lidé z různých oborů a zájmů budou připravovat společnou prezentaci projektu v Bruselu.

Dlabajová (ANO): Příběhy úspěšných inspirují mladé lidi, aby se nebáli bojovat o své sny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martina Dlabajová, europoslankyně za hnutí ANO

Projekt poslankyně Evropského parlamentu Martiny Dlabajové se snaží propojovat mladé studenty s úspěšnými podnikateli a splnit jim už v průběhu studia profesní sny. Od ledna do konce září prošlo projektem 28 stážistů. Nyní je vypsaná poslední stáž ve firmě Nestlé o cestě úspěšného výrobku (čokoládové lentilky) z výroby na prodejní pulty.

„Příběhy úspěšných stážistů inspirují další mladé lidi, aby se nebáli bojovat o své sny a nerezignovali na svůj kariérní růst hned po ukončení studia. V tom vidím největší přínos svého projektu,“ uvedla Martina Dlabajová. Jak dodala, projekt nemá ambice systémově řešit nezaměstnanost mladých v ČR. „Jde nám hlavně o motivaci a pozitivní příklady, proto také všichni stážisté vyprávějí svůj příběh prostřednictvím blogu na www.procbyne.cz,“ dodala. Projekt financuje Aliance liberálů a demokratů pro Evropu a připravuje se rozšíření projektu i do dalších zemí EU.

Karel Jandásek, student z Brna, stínoval dva týdny ministra financí Andreje Babiše.  Budoucí právnička Tereza Ivanovová z olomoucké univerzity pracovala dva měsíce na Státním fondu kinematografie v Praze na novele zákona o audiovizi. Mladá gymnazistka Táňa Lysková si dva týdny mohla vyzkoušet práci tajemnice mezinárodní poroty na Zlin Film Festivalu a spolu s ní dostali šanci i další dva finalisté. Vojta Staněk, budoucí režisér, strávil 14 dní na filmovém place při natáčení seriálu BBC Tři mušketýři. Trojice stylistek a módních fanynek Barbara Kubíčková, Johanka Veselá a Michaela Mathonová oblékaly hvězdy na MFF Karlovy Vary.

Velkou zkouškou prochází projekt PročByNe? právě v těchto týdnech, kdy je v terénu najednou hned 19 stážistů. Celkem 14 členů má stínová redakce časopisu Elle, která pod názvem JUNIOR DREAM TEAM připravuje listopadové vydání tohoto měsíčníku. Mladý student vinohradnictví Albert Vyoral je na stáži v italském kraji Friuli, kde získává cenné zkušenosti v rodinném vinařství Daria Guerry. Dva stážisté Martina Krhlová a Jakub Zádamský vyhráli konkurz na stáž v kanceláři patronky projektu Martiny Dlabajové v Evropském parlamentu a dva mladí vysokoškoláci Alžběta Vejrostová a Jan Herec jsou po celý rok na stáži v poslanecké kanceláři ve Zlíně a sami se aktivně podílejí na realizaci projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…