Dlabajová (ANO): Projekt motivačních stáží pro mladé PROČBYNE?

04.11.2014 14:34

Projekt motivačních stáží pro mladé PROČBYNE? představí tým europoslankyně Martiny Dlabajové na veletrhu Gaudeamus v Brně.

Dlabajová (ANO): Projekt motivačních stáží pro mladé PROČBYNE?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martina Dlabajová, europoslankyně za hnutí ANO

„Zaměstnanost mladých lidí je klíčová pro růst české ekonomiky. Náš projekt by měl studenty motivovat k většímu zájmu o uplatnění na trhu práce,“ uvedla europoslankyně Martina Dlabajová (ANO) při příležitosti představení projektu PROČBYNE? na veletrhu Gaudeamus v Brně. Úvodní prezentace motivačních stáží je plánována na čtvrtek 6. listopadu od 9.35 hodin v sále A pavilonu G areálu brněnského Výstaviště.

Princip projektu spočívá v propojení studentů s nejlepšími českými podnikateli, firmami a institucemi. Po dobu dvou týdnů se mohou zájemci dostat do blízkosti těch, které obdivují, a zkusit je stínovat, ptát se jich a nechat si od nich poradit. Nebo si vyzkoušet řemeslo u mistrů oboru, pracovat v akademickém prostředí či se starat o filmové hvězdy festivalu. Název PROČBYNE? je zkratkou hlavního cíle projektu: propojení českého byznysu v boji proti nezaměstnanosti. Stáže pro mladé lidi ve věku od 18 do 25 let nabídl například ministr financí Andrej Babiš, Zlín Film Festival, Třinecké železárny a.s., hotel Thermal Karlovy Vary, Kovárna Viva a.s. nebo Rektorát Univerzity Palackého v Olomouci.

„Projekt financuje moje kancelář a Asociace liberálů a demokratů pro Evropu. Účast v projektu je pro zájemce do 25 let bezplatná,“ doplnila M. Dlabajová. Kromě konkrétních pracovních pozic bude od prosince 2014 možné poslat s přihláškou ke stáži i popis vlastního profesního snu, které se v případě úspěšného pohovoru bude projektový tým snažit mladým lidem splnit. Postupně by se měly stáže rozšířit i do zemí Evropské unie, případně bude možné se ucházet o stáž v Evropském parlamentu.

„Chtěla bych vám pomoci plnit si své sny, alespoň ty profesní,“ vzkazuje Martina Dlabajová studentům na videu v prezentaci. Sama je totiž celý týden pracovně v Evropském parlamentu v Bruselu, kde mimo jiné pracuje ve Výboru pro zaměstnanost a sociální věci. Projekt PROČBYNE? je jednou z jejích aktivit na podporu českého podnikatelského prostředí a zaměstnanosti mladých lidí a absolventů škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.