Do Evropy jdeme SPOLU, se silným týmem kompetentních kandidátů

08.04.2024 16:21 | Tisková zpráva

SPOLU do Evropy! Koalice představila silný tým osobností červnového volebního klání do Evropského parlamentu. Uvedení kandidátky je dnes významným milníkem a dodržením původního a pevného závazku v zastupování České republiky na evropské scéně s kompetentním a dynamickým týmem.

Do Evropy jdeme SPOLU, se silným týmem kompetentních kandidátů
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Společná kandidátka umožní představitelům koalice SPOLU efektivněji prosazovat české zájmy a hodnoty. Zajistit bezpečí našich občanů, omezit byrokracii pro naše podnikatele a posílit vliv naší země v Evropské unii – právě to jsou nejdůležitější úkoly pro příští období. Představení kandidátky v pátek 5. dubna navíc umocňovalo místo pražského Činoherního klubu, kde se před desetiletími rodila nová éra naší země, kde se před lety zakládalo Občanské fórum, a kde se nám díky odvaze předchůdců a sametové revoluci otevřela cesta ke svobodné a západní Evropě.

„Tým, který jsme postavili do evropských voleb, je plný výrazných osobností v čele s Alexandrem Vondrou, se zkušenostmi z evropských institucí, ale i mladých lidí, kteří přinášejí novou energii a nové nápady. Víme, kam má Evropa směřovat a v programu jasně pojmenováváme, jak toho docílit. S vědomím naší odpovědnosti a s vizí pro lepší budoucnost v Evropské unii vstupujeme do těchto voleb s jasným cílem: uspět, posílit hlas naší země v Evropském parlamentu, a přispět k prosperující, bezpečné a udržitelné Evropě. Naší ambicí je porazit ve volbách populisty a extremisty, protože nesmíme dopustit, aby ČR znovu zatáhli na periferii Evropy,” uvedl předseda ODS a premiér České republiky Petr Fiala.

„Česká republika potřebuje stabilní, prozápadní a prounijní směřování. To koalice SPOLU jednoznačně nabízí a dlouhodobě to také prokazuje. Stejně tak jako její kandidátka pro volby do Evropského parlamentu. Naši kandidáti jsou rozmanití a mají potřebné kompetence k tomu se na jeho půdě prosadit. Lídři všech tří stran mají navíc s prací europoslance neoddiskutovatelnou zkušenost a je za nimi za ty roky vidět už kus odvedené práce. Takové zástupce si Česko v Evropě zaslouží a s takovými naše koalice přichází,“ řekla předsedkyně TOP 09 a předsedkyně dolní komory Parlamentu České republiky Markéta Pekarová Adamová.

„Zachovat proevropské směřování považuji za absolutně zásadní věc pro naši zemi. EU podporuje náš ekonomický blahobyt a máme díky ní celou řadu nesporných výhod. Můžeme bez problémů pracovat v zahraničí, volně cestovat a vzdělávat se s finanční podporou v rámci programu Erasmus+. V neposlední řadě nám EU poskytuje záruku spojenectví a života v bezpečí. Tyto výdobytky, svobody a hodnoty budeme hájit před populisty a extremisty, kteří chtějí EU rozkládat,“ přiblížil předseda KDU-ČSL a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Šalomoun: Proč potřebujeme dětského ombudsmana a co přinese chystaná novela zákona?

8:14 Ministr Šalomoun: Proč potřebujeme dětského ombudsmana a co přinese chystaná novela zákona?

V Poslanecké sněmovně proběhl seminář k novele zákona o veřejném ochránci práv, která v Česku zřídí …