Dobešová (ANO): Jestli toto nezvládneme, budeme stát před krizí vlastní identity

27.01.2016 20:45

Projev k migraci na Radě Evropy 26. ledna 2016:

Dobešová (ANO): Jestli toto nezvládneme, budeme stát před krizí vlastní identity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivana Dobešová(ANO)

Dámy a pánové,

ráda bych vyjádřila svůj názor k tématu migrace. Všichni víme, že čelíme bezprecedentní migrační krizi v Evropě, která může změnit tento kontinent na vždy. Po útocích uprchlíků na ženy v Kolíně nad Rýnem je vůle přijímat uprchlíky z Blízkého východu a Mahrebu  v České republice  velmi malá.

Situace může být dokonce i horší když například švédská policie varuje,  že stockholmské hlavní  vlakové nádraží  se stalo nebezpečné po té, co zde začaly působit marocké dětské gangy.

Přijali jsme mnoho žadatelů o azyl a situaci  máme stále ještě  pod kontrolou, ale já si myslím , že nejdůležitější věcí je uzavřít  mír a  zajistit stabilitu v srdci celého problému- to je na Blízkém východě a Mahrebu.

Nemyslím si, že je jediným řešením jednoduše přijímat více a více uprchlíků. Příliv  migrantů musí být pod kontrolou už před vnějšími hranicemi EU a skutečně pouze oprávnění žadatelé o azyl mohou být přijímáni. Vnitřní hranice Schengenu musí být monitorovány.

Jestli se nám nepodaří toto zajistit, bude EU ve velmi krátké době čelit  kolapsu. Je opravdu naivní si myslet, že zavedení relokačních mechanizmů uprchlíků z Řecka a Itálie a jejich  přemístění do ostatních členských zemí Evropy  a zavedení permanentních relokačních mechanizmů vyřeší tuto situaci.

Lidé v České republice jsou znepokojeni teroristickými útoky ve Francii a útoky na ženy na různých místech EU a většina našich obyvatel  je proti přijímání těchto migrantů,

Myslím si, že tato nálada se začíná šířit napříč celou Evropou. A přitom situace se může  řešit jiným způsobem. Můžeme začít vydávat takzvané „modré karty“  pro ty migranty , kteří jsou díky svému vzdělání schopni pracovat  a žít  v zemích EU. Tímto  nástrojem  předejdeme zklamání těch migrantů, kteří  toho schopni nejsou a kteří se přesto vydali na nebezpečnou cestu do Evropy, aby  ve finále byli  poslání zpět.

Naše  nejdůležitější povinností je  zajistit bezpečný život našim obyvatelům , a proto nemůžeme pozvat všechny uprchlíky z celého světa do Evropy. Jestli toto nezvládneme, budeme stát před krizí vlastní identity.

Je velký rozdíl mezi tím, co si lidé opravdu myslí a tím , co některé politické elity a  média jim říkají. Opravdový názor občanů zjistíme v příštích volbách. Ale mohlo by být již pozdě. Evropa má své limity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…