Dolejš (ČSSD): Babiš vtáhl policii do politických her. To je nepřijatelné!

21.06.2016 19:20

Poslanec Schwarz svolal na čtvrtek bezpečnostní výbor kvůli panu Šlachtovi. Kolega Schwarz z hnutí ANO včera ráno mluvil jinak, odpoledne mluvil jinak a dnes koná jinak. Svolání výboru považuji za marketingový tah politického hnutí ANO. Je to svérázný postup, nicméně dle jednacího řádu legitimní.

Dolejš (ČSSD): Babiš vtáhl policii do politických her. To je nepřijatelné!
Foto: Archiv poslance
Popisek: Richard Dolejš

Bezpečnostní výbor však nemá kompetenci vstupovat do živých policejních svazků a proto ve své podstatě nemá co řešit. To by příslušelo pouze parlamentní vyšetřovací komisi, jejíž zřízení pro prověření situace v policii a ÚOOZ považuji za nezbytně nutnou.

Kolega Schwarz evidentně plní vůli majitele hnutí ANO a oligarchy A. Babiše, který avizoval, že spory okolo policejní krize si vyřídí s ministrem vnitra M. Chovancem ve volební kampani. Takže jsme svědky toho, že svolání výboru poslancem z hnutí ANO je fakticky zahájením této kampaně.

Policie se stává aktivní součástí politických her

Pro mne je nepřijatelné, že se policie stává aktivní součástí politických her. Je to téměř shodný scénář jako při vzniku tzv. Kubiceho zprávy. Bezpečnostní výbor posloužil jako ventil a to tak, aby do médií pronikly z policejních složek různé spekulace, dohady, drby, lži a nepodložená obvinění. Nafoukla se bublina s nehoráznou špínou, která následně splaskla. Posloužila však svému účelu. Ovlivnila volby a vytvořila prostor pro nástup pravicových vlád. Kubice se stal za odměnu ministrem vnitra.

Pokud mají policisté z ÚOOZ neprůstřelné důkazy o trestné činnosti vysoce postavených policistů, tak ať neprodleně konají a sdělí obvinění, nebo ať pod dozorem státního zástupce předají věc GIBS. To je standardní cesta. Jinak vše vyznívá jako vyřizování si účtů ve sporu o reorganizaci policie. To by však bylo skandální. Proto preferuji vznik parlamentní vyšetřovací komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.