Dolejš (ČSSD): Zeman na Babiše, Babiš na Zemana

27.05.2017 17:07

Miloš Zeman na Hradě po odvolání Andreje Babiše z postu ministra financí řekl: "Byl to člověk, který vykonal v čele ministerstva práci, kterou nedokázal nikdo předtím." Zeman Babiše pochválil za rozpočtový přebytek, výběr daní či omezení daňových úniků.

Dolejš (ČSSD): Zeman na Babiše, Babiš na Zemana
Foto: Archiv Richarda Dolejše
Popisek: Richard Dolejš

"Možná proto ho provázela závist, která v české kotlině doprovází každého, kdo je úspěšný – ze strany těch, kdo jsou méně úspěšní, nebo dokonce neúspěšní," dodal Zeman.

Prezident Miloš Zeman opět veřejně demonstruje jeho mocenské spojenectví s oligarchou Andrejem Babišem. Prezident záměrně idealizuje působení Babiše ve funkci ministra financí a účelově opomíjí vážné důvody pro jeho odvolání z vlády, tedy skandální aféry související s daněmi, střetem zájmů, ovlivňováním médií a vulgárním chováním.

Mocenský pakt Zeman – Babiš má charakter primitivního obchodu. Babiš pomůže Zemanovi se znovuzvolením do funkce prezidenta a Zeman mu pomůže k získání funkce premiéra a mocenského monopolu nad vládní agendou. Je to politika stylu já na bráchu, brácha na mě. Tomuto mocenskému kartelu je třeba čelit. Ohrožuje demokracii v zemi.

Richard Dolejš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.