Dolejš (TOP 09): Doprava v Českých Budějovicíh

31.08.2014 21:38

Doprava v Českých Budějovicích není nikterak ideální, ale pokud má člověk zkušenosti s jinými městy, tak musí uznat, že může být ještě hůř. Nelze však čekat na zázrak nebo jen kritizovat. Pro ideální Budějovice je potřeba problémy dopravy řešit.

Dolejš (TOP 09): Doprava v Českých Budějovicíh
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Dopravu musíme vnímat jako celek a nejen vypichovat to, co zajímá konkrétně nás. Pokud budeme chtít vyjít vstříct pouze jednomu druhu dopravy, tak tím určitě potlačíme nějaký jiný a z celkového a dlohudobého hlediska to městu neprospěje.Problém však spočívá v tom, že některá opatření, která je nutná udělat, nemohou ovlivnit město. Je jím dálnice, je jím také integrovaný dopravní systém (IDS). Opravdový IDS v jihočeském kraji není a prakticky nikdy nebyl. Město to může ovlivnit, ale hlavním hybatelem je kraj a ten má zase tu komplikovanou situaci, že přestože se stát snaží ovlivňovat všechno možné, tak integraci dopravy prakticky moc neřeší. To znamená, že je dnes těžké rozhodnout se, jaký systém zvolit.Nicméně zpátky k dopravě jako takové. Musíme vytvořit opravdový a konkrétní plán opatření, který zavedeme v oblasti parkování, veřejné dopravy, cyklistiky a rozhodnout se, jakým způsobem řešit individuální osobní automobilovou dopravu. Úkol to není lehký a nelze slibovat, že v jednom volebním období to lze vyřešit. To, co lze slíbit, je, že začneme dopře plánovat tak, abychom dosáhli ideálního stavu, byť tu pomyslnou pásku nebudeme stříhat.Důležité je nevymýšlet to, co je již dávno vymyšlené a poučit se z chyb jiných. Také se nesmíme bát převzít úspěšné projekty a přizpůsobit je podmínkám našeho města. Opřít se o sdružení působící v dopravě a spolupracovat s nimi ve větší míře než dosud. Shodnout se na řešení, které přijme většina.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.