Doležalová (ČSSD): „Společně pro Starý Lískovec“ je naším mottem

11.10.2014 10:25

Na kandidátní listině za ČSSD jsou lidé, kteří mají zkušenosti nejen z komunální politiky, ale především zkušenosti pracovní a životní. Jsou zde však i lidé mladí, neboť je potřeba, aby se i mladá generace zapojila do dění ve Starém Lískovci. Zastoupení zde mají muži i ženy.

Doležalová (ČSSD): „Společně pro Starý Lískovec“ je naším mottem
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Naší prioritou je dbát o další zkvalitňování bydlení. Budeme pokračovat v revitalizaci domů svěřených městské části se zaměřením na vybavenost a opravy, výměnu bytových jader. Při pronajímání obecních bytů budeme podporovat rodiny s dětmi a přidělování bytů přednostně pro starolískovecké občany. Budeme usilovat o zvýšení počtu bytů začleněných do sociálního programu a o nezvyšování nájemného v obecních bytech.

Zasadíme se o rozšíření klidových zón zejména ve staré zástavbě a o pravidelné obnovování a doplňování městského mobiliáře, rovněž o zabezpečení a zlepšení přístupnosti komunikací pro seniory a tělesně postižené spoluobčany.

S ohledem na bezpečnost občanů na předmětných komunikacích vybudujeme zpomalovací pruhy. Na místech, kde je potřeba zvýšené bezpečnosti, budeme usilovat o zřízení kamerového systému /v místech řešení problematiky vandalství, kriminality mládeže a pořádek v okolí restaurací/. Vytvoříme užší spolupráci s Městskou policií se zaměřením na prevenci kriminality a protidrogová opatření. 

Ve Starém Lískovci je mnoho majitelů psů. Zasadíme se o úpravu psího výběhu. Budeme řešit problémy spojené s nadměrným výskytem holubů. Zaměříme se na zlepšení stavu chodníků a komunikací ve spolupráci s příslušnými institucemi a o napojení naší MČ na síť cyklostezek ve městě.

Vzhledem k tomu, že v naší MČ máme hodně panelových domů a s tímto souvisí problém nedostatku parkovacích míst, budeme v součinnosti s občany řešit možnosti jejich rozšíření. Zasadíme se o vyšší počet parkovacích míst pro místní spoluobčany.  Budeme společně s příslušnými institucemi dbát na údržbu komunikací a úklid.

Zasadíme se o rozvoj centra Leskava, o výsadbu nealergenních dřevin, o zvýšení  kvality sekání trávy a údržby zeleně.

Zajistíme navýšení počtu míst v MŠ pro děti z naší MČ. Budeme usilovat o zajištění finančních prostředků na podporu a modernizaci školských zařízení. Budeme usilovat o efektivní čerpání z fondů EU.

Budeme vytvářet nové herní plochy pro všechny věkové kategorie.

Podpoříme OSVČ poskytující služby občanům ve Starém Lískovci a zasadíme se o zřízení prodejny potravin a drobného zboží ve staré zástavbě.

Budeme prosazovat a zajišťovat včasnou a nezkreslenou informovanost starolískoveckých občanů o dění v městské části s jejich co největším zapojením tak, aby občané mohli sledovat činnost jimi zvolených zastupitelů. Provedeme personální audit ÚMČ  se zaměřením na jeho stávající organizační strukturu.

Nadále chceme podporovat kulturní tradice a rozšíříme kulturní a společenské akce pro všechny věkové kategorie.  Podpoříme činnost dobrovolných spolků, klubů maminek, mládeže a důchodců. Rovněž  rozvoj tělovýchovných aktivit pro všechny věkové kategorie. Pravidelně budeme pořádat veřejné besedy a ankety o problémech občanů naší městské části.

Nechceme politikařit. S respektováním vůle voličů a průniku volebních programů chceme spojit síly k prosazování a zajišťování spokojenějšího života pro občany naší MČ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace