Doležel (TOP 09): Skutečně zdravé školy i pro jižní Moravu

12.08.2016 7:27

Nezdravý životní styl je problém nejen dospělých, ale hlavně dětí. Jižní Morava v tomto není vyjímkou. Změnit to můžeme i díky stávajícímu projektu „Skutečně zdravá škola“, který už na mnoha školách v ČR funguje.

Doležel (TOP 09): Skutečně zdravé školy i pro jižní Moravu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Špatné stravovací návyky spolu s nedostatkem pohybu vedou nejen k dětské obezitě, ale i k dalším závažným zdravotním problémům. Projekt „Skutečně zdravá škola“ byl na mnoha místech úspěšně zaveden a vykazuje skvělé výsledky,“ vysvětluje Michal Doležel, trojka krajské kandidátky TOP 09 a Žít Brno.

Projekt je postaven na spolupráci škol s regionálními farmáři a zemědělci, z jejichž produktů se vaří ve školních jídelnách. Ty tak využívají čerstvé sezónní suroviny od místních zemědělců, farmářů a řezníků a tím podporují i rozvoj kraje. Dětem jsou tak poskytována chutná a zároveň zdraví prospěšná jídla. Součástí je i osvětová kampaň, v rámci které žáci vyrážejí na farmy, dozvídají se informace o tom, jak se suroviny pěstují. To si pak následně mohou na vlastní kůži vyzkoušet ve školních zahradách. Po vypěstování následují i kurzy vaření. „Jihomoravský kraj by měl působit jako mentor a pomocník pro zavedení tohoto projektu i do škol v našem regionu. O podporu projektu se budu zasazovat po svém případném zvolení do Zastupitelstva Jihomoravského kraje. Mohl by začít fungovat již v průběhu příštího roku,“ dodává Doležel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.