Dolínek (ČSSD): Brabcovi se omluvím, až pomůže Praze s dostavbou okruhu

16.06.2016 19:17

Pražští zastupitelé za ČSSD se jednoznačně postavili za svého kolegu, náměstka pražské primátorky pro dopravu Petra Dolínka, který se dostal do sporu s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem o povolení ke stavbě části Pražského okruhu č. 511.

Dolínek (ČSSD): Brabcovi se omluvím, až pomůže Praze s dostavbou okruhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Dolínek kritizoval ministry ANO poté, co vláda nezařadila dostavbu východní části Pražského okruhu mezi dálnicí D1 a Běchovicemi mezi prioritní stavby. Ministři ji vyškrtli z výjimek, na které by platil posudek vlivu stavby na životní prostředí (EIA) podle starého zákona. Hrozí tak mnohaleté zpoždění stavby, která je pro Prahu životně důležitá.

Brabec poslal Dolínkovi sms, ve které mu vyhrožuje trestním oznámením, pokud se neomluví za větu: Všech 16 dotčených starostů deklarovalo, že stavbu podporují, takže nevidím důvod, proč lidé na ministerstvu životního prostředí ještě rozhodnutí nevydali. Vypadá to tak, že ministři za ANO umí jen zařizovat dotace pro Agrofert, ale nezařídí nic pro Českou republiku.

Dolínek je ochoten se ministrovi omluvit, ovšem až poté, co ministr Praze s dostavbou okruhu skutečně pomůže. „V tuto chvíli si za svými slovy stojím. Mým úkolem je hájit zájmy Pražanů a žádné výhrůžky mě od toho neodradí,“ řekl Dolínek.

Má přitom jednomyslnou podporu celého klubu zastupitelů za ČSSD. Jeho předseda Karel Březina řekl, že ministr Brabec má šanci svými kroky dokázat, že byla kritika nezasloužená, ovšem až doposud učinil pravý opak. „V této souvislosti chceme také vyzvat pražské zastupitele za ANO, aby se mj. formou tlaku na své stranické kolegy ve vládě připojili k našemu boji za dostavbu Pražského okruhu, konkrétně v tuto chvíli stavby č. 511, která má podporu starostů všech dotčených městských částí a čekají na ni statisíce Pražanů i obyvatel Středočeského kraje. Zejména vůči Spořilovu, ale i dalším lokalitám jsou další průtahy obrovsky nefér,“ doplnil Březina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě