Dolínek (ČSSD): Část bezdomovců pomoc v podstatě odmítá. Všem ostatním ale pomůžeme

04.11.2015 20:20

S blížící se zimou připravilo hl. m. Praha zimní opatření pro osoby bez přístřeší. Jejich cílem je zajistit pomoc každému, kdo ji potřebuje. Od 1. 12. 2015 tak dojde k rozšíření provozu nízkoprahových center a terénních programů, otevřeny budou také zimní noclehárny.

Dolínek (ČSSD): Část bezdomovců pomoc v podstatě odmítá. Všem ostatním ale pomůžeme
Foto: archiv
Popisek: Petr Dolínek ČSSD

Hlavní město Praha již několik let zajišťuje v zimním období osobám bez přístřeší humanitární pomoc zahrnující mimo jiné rozšířené terénní programy, prodloužený provoz nízkoprahových center či otevření zimních nocleháren. Tato opatření budou zajišťována od 1. 12. 2015 do 31. 3. 2016. Praha se tímto snaží pomáhat lidem bez domova, které v zimě pobyt na ulici může ohrozit na životě.

„Jsme připraveni udělat vše proto, abychom pomohli všem, kteří pomoci chtějí. Není žádným tajemstvím, že část bezdomovců pomoc v podstatě odmítá, což je také bohužel jednou z příčin tragických situací. Všem ostatním ale pomůžeme, považuji to nejen za politickou, ale především lidskou a morální povinnost,“ sdělil náměstek primátorky Petr Dolínek.

Ten převzal gesce po odvolané radní Ireně Ropkové, která měla na starosti mimo jiné i přípravu zimních opatření. „Velký dík při přípravě pomoci lidem bez přístřeší patří Armádě spásy, Naději a Arcidiecézní charitě Praha, které ve spolupráci s Centrem sociálních služeb Praha pomoc zajišťují,“ doplnila Ropková. Dále se na ní podílí také Městská policie a Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…