Dolínek (ČSSD): Je naší povinností předávat dál poselství o hrůzách

09.06.2017 6:29

V letošním roce si připomeneme tragická výročí – 75 let od vyhlazení Lidic a Ležáků i zničení Javoříčka v posledních válečných dnech a povraždění většiny jeho obyvatel. Součástí vzpomínky je i tradiční štafetový běh z Javoříčka do Lidic. Jedna ze zastávek 29. ročníku běhu bude v Praze na Staroměstské radnici, kde zástupci magistrátu předají účastníkům běhu památeční stuhy.

Dolínek (ČSSD): Je naší povinností předávat dál poselství o hrůzách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Je mi velkou ctí, že jsem mohl této akci udělit záštitu za hlavní město Prahu a symbolicky se tak připojit ke vzpomínce na tragické události, které se odehrály během 2. světové války. V úctě k obětem, ale i jako memento pro příští generace, je naší povinností nezapomenout  a  předávat dál poselství o hrůzách minulosti, aby se již nikdy neopakovaly,“řekl náměstek primátorky pro oblast dopravy, sportu a volného času Petr Dolínek.

Tradiční štafetový běh vyběhne od památníku v Javoříčku v pátek 9. 6. ve 12.30 hodin. Slavnostní předání stuh v Praze se odehraje v sobotu 10. 6. v 7.15. V Lidicích bude následně štafetová kytice položena při slavnostním pietním aktu vybranými běžci po 10. hodině.

Sportovní partnerkou štafety je světová rekordmanka v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová, která rozbíhá štafetu z Ležáků. Nejstarším účastníkem je devadesátiletý veterán Jiří Soukup z Hradce Králové, nejmladším devítiletý Filip Pavliš z atletické přípravky ve Slatiňanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…