Dolínek (ČSSD): Jsem pro odpuštění poplatku za výměnu Opencard

06.03.2015 19:04

Vzhledem k aktuálnímu dění okolo karty Opencard se náměstek primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD) rozhodl zasadit o to, aby zájemcům o výměnu karty nebyl účtován stokorunový poplatek.

Dolínek (ČSSD): Jsem pro odpuštění poplatku za výměnu Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Magistrát hlavního města Prahy přistoupil ke zpoplatnění vydávání nových karet Opencard a k omezení prodlužování jejich platnosti na základě usnesení, které na návrh primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové přijala Rada hlavního města Prahy letos v lednu.

V žádném případě nechci, aby se cestujících finančně dotkly tahanice kolem Opencard. Zasadím se o to, aby ti, kteří kartu Opencard skutečně využívají a končí jim letos její platnost, nemuseli hradit zmiňovaný stokorunový poplatek.

Rada hlavního města Prahy přistoupila k zpoplatnění výměny Opencard s cílem předejít možnému plýtvání s licencemi. Z praxe je totiž jednoznačné, že významný počet karet Opencard je nevyužívaných – jejich majitelé si v některých případech pořídili i několik těchto karet, které nevyužívají. Tento přístup potvrzuje i fakt, týkající se prodlužování karet Opencard, kdy do konce února nevyužilo možnost prodloužit si platnost téměř 100 000 majitelů karet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Dolínek

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…