Dolínek (ČSSD): Na magistrále se už jezdí 80 km/h, uleví se řidičům i lidem v okolí

12.01.2016 13:16

Na magistrále od Pankráce po Jižní spojku je možné nově jezdit rychlostí až 80 km/h. Stalo se tak na základě pokynu náměstka primátorky Petra Dolínka poté, co pominul hlavní důvod omezení rychlosti na této komunikaci, tedy hluk projíždějících aut. Ze stejných důvodů se uvažuje i o dalších úsecích, kde by řidiči mohli jezdit na víceproudých silnicích rychleji.

Dolínek (ČSSD): Na magistrále se už jezdí 80 km/h, uleví se řidičům i lidem v okolí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Vzhledem k položení nízkohlučného povrchu vozovky, výstavbě protihlukové stěny a dokončení protihlukově působící budovy je omezení rychlosti na 50 kilometrů v hodině zbytečné. Uleví se řidičům, kteří na široké a přehledné silnici museli jezdit nesmyslně pomalu, i lidem bydlícím v okolí, protože by mělo dojít ke snížení objemu zplodin kvůli plynulejší dopravě,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

Na magistrále tedy nyní platí úprava pro silnice pro motorová vozidla v obci, kterým se dovoluje maximální rychlost 80 km/h. Ve směru z centra platí zvýšení rychlosti od ulice Vyskočilovy až k Jižní spojce a ve směru do centra platí úprava od Jižní spojky až po ulici Na strži. Rozhodnutí vydal příslušný silniční správní úřad, tedy odbor dopravních agend MHMP.

„Jsem rád, že se tato úprava podařila prosadit ještě před koncem loňského roku, někdy jsem měl pocit, že někteří lidé by nejraději chtěli auta zrušit, nebo opět zavést běžce s praporky před každým vozidlem, které pojede rychleji než dvacítkou. Nyní se budu s odborníky i dopravními policisty bavit o tom, které další úseky by mohly být takto zrychleny,“ uzavřel Petr Dolínek.

Komerční zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…