Dolínek (ČSSD): Nevážíte si rodičů a jenom jim házíte klacky pod nohy

21.10.2020 17:06

Projev na 62. schůzi Poslanecké sněmovny 21. října 2020, návrh zákona o úpravách poskytování ošetřovného v souvislosti s mimořádnými opatřeními při epidemii a o změně zákona o nemocenském pojištění.

Dolínek (ČSSD): Nevážíte si rodičů a jenom jim házíte klacky pod nohy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Děkuji. Vážený pane předsedo klubu ODS prostřednictvím pana předsedajícího, ale zase ten váš projev byl dneska manipulativní jako vždycky a nebyl pravdivý ve většině. Prostě nebyl. Ten zákon se přijímá proto, že jestli to pan ministr dokáže a pošle děti do školy, tak je to opravdu na velké poděkování. Jestli to nedokáže, tak je to velké ocenění jeh o odvahy, že změní svůj názor, protože přizná, že možná nebude ta situace, aby děti šly do školy. A o to vůbec nejde. I kdyby do školy šly, tak máte karanténní stavy a stále když máte děti v karanténě, tak je přece nemůžete vzít a poslat k babičce a dědovi, aby tam stonaly. To není jako zlomená ruka, zlomená noha. My si to tady velmi zásadně pleteme. Vy to tady manipulativně mícháte mezi sebou. Máme stav, kde musí být nejbližší příbuzný v případě nákazy nebo karantény se svým dítětem, a máme tady zlomené ruce, nohy, které jste zmínil, kde může klidně to dítě jít ke svým jiným příbuzným. A to nemůže v případě covidu. Takže jenom prosím, je to velmi manipulativní, jak o tom mluvíte, a ten zákon je nastaven tak, aby pomohl lidem, když to potřebují, v době, kdy prostě opravdu ty peníze v rodinách chybí. A je ukázka přesně vašeho přístupu, že vy si nevážíte rodičů a jenom jim házíte klacky pod nohy. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů