Dolínek (ČSSD): Odmítáme, aby se lidem v pražských bytech navyšovaly náklady na bydlení

10.05.2016 14:35

Sociální demokraté nepodpořili zdražení nájmu v městských bytech.

Dolínek (ČSSD): Odmítáme, aby se lidem v pražských bytech navyšovaly náklady na bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Rada hlavního města Prahy řešila na svém úterním jednání návrh na zvýšení nájmu v městských bytech, které spravuje přímo Magistrát hl. m. Prahy. Sociální demokraté tento návrh nepodpořili.

Návrh radního Lacka z hnutí ANO počítá s navýšením měsíčního nájmu v městských bytech o 0,3 procenta s platností od 1. 7. 2016. Toto zvýšení zhruba odpovídá loňské inflaci. Radní z klubu ČSSD tento krok nepovažují za správný.

„Jako sociální demokraté hájíme zájmy všech Pražanů, z nichž nemalá část bydlí v městských bytech. Odmítáme, aby se těmto lidem navyšovaly náklady na bydlení. Ty jsou v hlavním městě již tak zdaleka nejvyšší v celé České republice,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

„Praha má jako jeden ze svých dlouhodobých cílů boj proti sociálnímu vyloučení. Právě nabídka dostupného bydlení v městských bytech je jedním z nejúčinnějších nástrojů, jak zabránit nárůstu počtu lidí bez domova. Proto považujeme za nesmyslné nájemné zdražovat,“ dodal radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…