Dolínek (ČSSD): Požádám ministerstvo o zneplatnění úseku D1 od exitu 12 do Prahy

09.06.2017 10:12

Příští týden předloží náměstek primátorky pro oblast dopravy, sportu a volného času Petr Dolínek do Rady hlavního města návrh, aby Praha požádala Ministerstvo dopravy o trvalé zneplatnění úseku dálnice D1 od exitu 12 do Prahy.

Dolínek (ČSSD): Požádám ministerstvo o zneplatnění úseku D1 od exitu 12 do Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Rekonstrukci ulice Přátelství sleduji od samého začátku, a to nejen prováděné práce, ale zejména dopravu a zatížení celé oblasti jihovýchodní části Prahy,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Dolínek a dodává: „Požádali nás starostové všech zainteresovaných městských částí, zda by bylo možné vyjednat s Ministerstvem dopravy toto zneplatnění úseku D1 jako trvalé. Vzniklá situace nám jednoznačně ukázala, že v případě zneplatnění uvedené části dálnice D1, se výrazně sníží dopravní zatížení nejen na ulicích Černokostelecká, Přátelství a Kutnohorská, ale i na všech přilehlých komunikacích nižších tříd.“

Rekonstrukce páteřní komunikace z Říčan do Uhříněvsi, ulice Přátelství – Černokostelecká, je rozdělena do čtyř po sobě jdoucích etap a měla by dle harmonogramu trvat až do prosince 2017.

„Usiluji o celkové zkrácení opravy, což se nám díky plnému nasazení dodavatele daří. První etapu jsme zkrátili o dva týdny a třetí etapu se nám podařilo spojit s druhou, takže se nyní můžeme dostat s termínem ukončení na listopad 2017,“ zdůraznil náměstek Petr Dolínek.

Popis prací:

V rámci stavebních prací je stávající komunikace rozšířena zhruba o jeden metr na obě strany na normovou šířku 9,5 m. V místě rozšíření je prováděna sanace podloží a kompletně nová konstrukce podkladních vrstev vymezených betonovým obrubníkem. Poté jsou odfrézovány staré asfaltové vrstvy a následně položeny nové. Na závěr je pokládána vrstva speciálního tichého asfaltu.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…