Dolínek (ČSSD): Praha sportovní nabízí portál, kluziště a Týden sportu zdarma

29.11.2017 20:14

Praha i nadále pokračuje v podpoře sportu. V letošním roce na něj vyčlenila 641 698 800 korun, což je 1,2 % z celkového rozpočtu města.

Dolínek (ČSSD): Praha sportovní nabízí portál, kluziště a Týden sportu zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Hlavní město navíc spouští nové internetové stránky (ZDE), na kterých se kromě aktualit a událostí v pražském sportu nachází největší online databáze sportovišť a klubů na území města. V rámci Prahy sportovní vznikne od 1. prosince i kluziště na Letné, které bude pro návštěvníky opět zdarma. Tradičním vánočním dárkem pro Pražany se v závěru roku stane i letošní již 10. ročník Týdne sportu zdarma.

Praha sportovní

Projekt Praha sportovní spouští nové internetové stránky prahasportovni.eu a prezentovat se bude i na sociálních sítích. Každý, kdo přemýšlí o sportovním vyžití ve svém okolí má možnost do databáze nahlédnout a prozkoumat všechny možnosti. Sportovní fanoušci naleznou na webu i aktualizovaný kalendář sportovních akcí včetně těch menších a lokálních.

Kluziště na Letné

Od 1. prosince bude veřejnosti opět přístupná ledová plocha na Letné. Pražanům nabídneme podobný model kluziště jako loni. Kluziště o rozměrech 40 krát 20 metrů bude otevřeno každý den od 9 do 21 hodin a po setmění bude pochopitelně osvětleno. V rámci kluziště budou moci návštěvníci shlédnout také výstavu sportovních fotografií z 25 velkých mezinárodních akcí, které se v letošním kalendářním roce na území hlavního města konaly. K vidění jsou tu známé závody jako je The Color Run či Pražské schody, několik mezinárodních soutěží, mj. MS v moderním čtyřboji a populární FMX Gladiator Games.

„V příštích třech letech chceme Pražanům nabídnout podobný model kluziště jako loni. Bruslaře bude čekat kulturní program, reprodukovaná hudba, stánky s občerstvením a také půjčovna bruslí. Vstup do areálu bude pro návštěvníky zdarma. S provozem kluziště počítáme od prosince do února. V závislosti na počasí a na zájmu Pražanů může být provoz prodloužen či zkrácen,“ uvedl náměstek Petr Dolínek.

Týden sportu zdarma

Velký zájem každoročně očekáváme od akce Týden sportu zdarma. Poslední týden v roce od 25. 12. do 31. 12. si v zaregistrovaných sportovištích a klubech budou Pražané moci vyzkoušet jejich zázemí či náčiní. Registrace sportovišť bude možná na stránkách prahasportovni.eu, kde bude k nahlédnutí i seznam všech zapojených sportovišť. Loňský 9. ročník Týdne sportu zdarma přilákal přes 25 tisíc obyvatel metropole.

„Největší zájem bývá tradičně o plavecké bazény, veřejná kluziště, posilovny či bowling. V nabídce nebudou chybět sporty jako jezdectví, kulečník, lezení či skateboarding, zájemci se mohli přiučit i bojovému umění. Své brány otevře také spousta tělocvičen a sportovních hal, kde si Pražané mohou zahrát veškeré míčové sporty,“ vyjmenoval náměstek Dolínek.

Ski park Praha

Na své si v Praze přijdou opět i běžkaři. V letošním roce pokračuje projekt Ski park Praha, který funguje od roku 2011. Dříve byl běžecký okruh na dostihovém závodišti v Chuchli, nyní se přesunul na klimaticky vhodnější Vypich, který má vyšší nadmořskou výšku a průměrná teplota je zde o 3 °C nižší. Okruh bude mít délku minimálně v 1 kilometr (dle klimatických podmínek) a šířku 4 až 6 metrů. Výška umělého sněhu by měla být 40 až 50 centimetrů. Sníh se bude vyrábět přímo na místě. Při klimaticky příznivých dnech bude vrstva sněhu doplňována tak, aby bylo možno okruh využívat v co nejdelším časovém úseku.

„Vypich je dobře dostupný městskou dopravou. Máme v plánu běžkařský okruh po dobu nejméně 10 týdnů. Vstup bude samozřejmě zdarma a půjčovna běžek pro děti z pražských škol a seniory také,“ vysvětlil Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice