Dolínek (ČSSD): Účast Usaina Bolta je parádní třešničkou na dnešním exkluzivním sportovním dortu

18.05.2016 12:20

Hlavní město Praha, které pro letošní rok získalo prestižní titul Evropské hlavní město sportu, finančně podpořilo dětský atletický mítink Čokoládová tretra, který se koná dnes na stadionu Juliska. Hlavní hvězdou dne je fenomenální jamajský sprinter, nejrychlejší muž planety Usain Bolt.

Dolínek (ČSSD): Účast Usaina Bolta je parádní třešničkou na dnešním exkluzivním sportovním dortu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Sešly se dvě skvělé věci. S pořadateli tradičního atletického mítinku Zlatá tretra se povedlo dohodnout, že dětský předmítink Čokoládová tretra bude tentokrát hostit i Praha. Účast Usaina Bolta je potom parádní třešničkou na tomto exkluzivním sportovním dortu. Na Julisku by měl podle dosavadních informací dorazit zhruba ve 12.30,“ řekl náměstek pražské primátorky pro sport Petr Dolínek.

Čokoládová tretra je unikátní běžecký projekt pro žáky prvních až pátých tříd. Letos poprvé se její kvalifikační kolo koná i v Praze. Základní kola probíhala výhradně na základních školách, které se přihlásily. Vybraní žáci reprezentují své školy na pražském finále Čokoládové tretry v běhu na 100 m, 200 m a 300 m na dráze. Nejlepší pak dostanou možnost zazávodit si na Zlaté tretře v Ostravě, kde se setkají s dalšími fenomény současné světové atletiky.

Velké pražské finále s hvězdami české a světové atletiky probíhá na stadionu Na Julisce do 14 hodin. Praha mítink podpořila finančním darem ve výši 1 milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …