Dolínek (ČSSD): Zdražení jízdného a omezení počtu spojů je podraz na Pražany

19.07.2020 15:57

Vedení hlavního města Prahy chce zdražit jízdné v městské hromadné dopravě. V případě ročního kuponu na MHD by zdražení mohlo být až o padesát procent. Podle poslance a bývalého náměstka pražské primátorky pro dopravu Petra Dolínka (ČSSD) jde o podraz na Pražany.

Dolínek (ČSSD): Zdražení jízdného a omezení počtu spojů je podraz na Pražany
Foto: Praha.eu
Popisek: Petr Dolínek (ČSSD)

„V roce 2015 jsme prosadili zlevnění ročního kuponu na cenu, která znamenala možnost jezdit MHD po Praze za 10 korun denně. Toto zlevnění učinilo pražskou veřejnou dopravu velmi atraktivní a ekonomicky dostupnou pro drtivou většinu Pražanů a přilákalo spoustu nových cestujících. Nové vedení Prahy je teď chce znovu nesmyslně z MHD vyhnat,“ uvedl Dolínek, podle nějž argumentace pandemií koronaviru absurdní.

„To si jako nové vedení Prahy myslí, že se propadly jen obecní příjmy? Že Pražané se mají a v příštích měsících budou mít lépe, takže jim může zdražit další službu? Praha je bohaté město a v této situaci by se mělo za své občany naopak postavit a pomoci jim. Zdražení MHD je podraz na Pražany ze strany současné koalice,“ vysvětlil Dolínek, který kromě zdražování odmítá i plány na omezování počtu spojů.

„Praha je přetížena automobilovou dopravou, která je mj. největším pražským znečišťovatelem ovzduší. Zdražení MHD i snížení počtu spojů povede samozřejmě k tomu, že část lidí opět přesedne z metra, tramvají a autobusů do aut. To je naprosto absurdní. Nechápu pana Čižinského, který se měl možnost seznámit s funkčním vídeňským modelem, a nyní člen jeho tým přijde s tak nesmyslným návrhem,“ uzavřel Dolínek.

Mezi dalšími opatřeními, o kterých současné vedení Prahy jedná, je také například posunutí věku, od kdy má cestující jízdné zdarma. Nyní je to 65 let. Zrušit by se mohlo také jízdné zdarma pro žáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.