Doubrava (S.cz): Evropská unie demokratická? Nikoli, je neskutečně arogantní!

03.07.2016 8:36

Poslouchám li žvásty z Bruselu, maně se mi v hlavě vybavují slova jedné písně „ U nás v Tupodole je jen tupohlavý dav..“ Obávám se, že to jsou slova, která přesně sedí na nemalou část osazenstva EU v Bruselu. Proč?

Doubrava (S.cz): Evropská unie demokratická? Nikoli, je neskutečně arogantní!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

EU demokratická? Nikoli, je neskutečně arogantní!

Ze Slovenska a Polska zaznívají hlasy, že by nebylo od věci udržet Británii v EU. Vzhledem ke kolektivním prohlášením vedoucích představitelů EU v to moc nikdo nevěří. Zvláště, když si začínají hrát na chytré tajtrlíky z vnitřní skupiny EU skládající se z notorických zamindrákovaných hlupáků - Francie, z Německa a z Itálie.                                             

Poslouchám li žvásty z Bruselu, maně se mi v hlavě vybavují slova jedné písně „ U nás v Tupodole je jen tupohlavý dav..“ Obávám se, že to jsou slova, která přesně sedí na nemalou část osazenstva EU v Bruselu. Proč?                                                                                        

Článek 50 Lisabonské smlouvy o odchodu Británie z EU musí teprve Britové aktivovat. Kdy to bude? Až koncem roku? Za rok, či později? Co když se ještě podaří Brexit zmrazit? Těm tupohlavcům asi v stále trvajícím šoku, že se objevil tak drzý stát, že by chtěl ono podivné uskupení hrdě se nazývající Evropská unie ( co na tom, že ovládaná Američany ) opustit, že ve Velké Británii došlo zatím pouze k referendu, Velká Británie tedy stále je členem EU. Jakým právem jsou tedy její zástupci již nyní vyřazováni z jednání orgánů EU, nejsou zváni na vrcholná setkání, jako tomu bylo nyní?! Není to varující ukázka toho, jak demokratickým a arogantním uskupením EU je? Neměla by tato skutečnost být varováním pro ostatní? A neměla by tato skutečnost být impulsem pro vedení našeho státu k vypsání stejného referenda jako ve Velké Británii aby se i občané našeho státu mohli vyjádřit k tomu, jestli v uskupení vyznávajícím takové principy demokracie, jakým jsem svědky, chtějí být?

Již jsem napsal, že pokud budou Britové pryč z EU, nezdravě vzroste váha Německa a Francie v europarlamentu. Ve větší míře se projeví i italské mindráky. Potom hrozí nebezpečí, že z EU bude ještě stupidnější organizace než dosud. Příkladů, že by tomu tak mohlo být je podstatně více! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.