Drápalová (SZ): Doba koncentračních táborů a strachu musí být pro vždy minulostí

07.05.2015 18:31

Před sedmdesáti lety skončila nejstrašnější válka v dějinách lidstva. Sedmdesát let, kdy skončilo vraždění, mučení a pronásledování. Zůstaly jizvy a zničené životy, zůstalo 60 milionů mrtvých a přišla svoboda.

Drápalová (SZ): Doba koncentračních táborů a strachu musí být pro vždy minulostí
Foto: Archiv JD
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

Zelení se připojují k oslavám konce války i těch, kteří se nacismu postavili, vedli domácí i zahraniční odboj, podíleli se na osvobozování Československa, všem statečným lidem včetně německých antifašistů.

„Sedmdesát let od doby, kdy lidé byli tříděni podle původu, barvy pleti, politického smýšlení nebo sexuální orientace, musí být i mementem. Už nikdy se nic takového nesmí opakovat. Doba koncentračních táborů a strachu musí být jednou pro vždy minulostí. Strana zelených je právě i kvůli této hisorii ostražitá vůči rasismu a fobiím všeho druhu. Odmítáme útoky na Romy, náboženskou nesnášenlivost či antisemitismus. Na počest padlých vojáků se zástupci Strany zelených účastní mnoha pietních akcí po celé České republice,“ uvádí Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice