Drápalová (SZ): Horní zákon ochrání zisky těžařů

20.01.2016 20:49

Poplatky za vydobytý nerost se sice zvýší na dvojnásobek, ale cílem by měl být alespoň desetinásobek současného stavu, aby měly vůbec smysl.

Drápalová (SZ): Horní zákon ochrání zisky těžařů
Foto: Archiv JD
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

"Poplatky za vydobytý nerost se sice zvýší na dvojnásobek, ale cílem by měl být alespoň desetinásobek současného stavu, aby měly vůbec smysl. Navíc, namísto aby většina zisku z poplatků za těžbu uhlí byla příjmem obce dotčené těžbou jako doposud, mění se podíl přerozdělování naprosto absurdně ve prospěch státu. Pokud už stát dostane stovky milionů ročně, měl by zřídit speciální sociální fond, který by horníkům pomáhal při možné ztrátě či změně zaměstnání. A pozměňovací návrh hospodářského výboru zavádějící 5letou fixaci těchto poplatků považuji na naprosto skandální - stát nebude moci operativně měnit výši poplatků v závislosti na ziscích těžařů," uvádí Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…