Drápalová (SZ): Miloslava Pošvářová prokázala, že do senátu nepochybně patří

03.06.2014 19:16

Brněnští zelení podporují do senátu Miloslavu Pošvářovou

Drápalová (SZ): Miloslava Pošvářová prokázala, že do senátu nepochybně patří
Foto: zeleni.cz
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Brněnští zelení se dohodli na spolupráci s Miloslavou Pošvářovou, známou bojovnicí proti rozkrádání státu na předražených dálnicích a expertkou v oblasti dopravních staveb. Navrhnou ji jako svou kandidátku do senátu v obvodu č. 60 Brno-město, který zahrnuje městské části Brno-sever, Královo Pole a další. Definitivní rozhodnutí ve věci podpory učiní Republiková rada SZ v neděli 8. června na jednání v Praze.

Miloslava Pošvářová je stavební expertka s téměř třicetiletou odbornou praxí. Ve známost vstoupila především jako bojovnice proti rozkrádání státních financí na předražených stavbách dálnic. V pozici ředitelky úseku kvality ŘSD ČR vedla soudní spor se stavební firmou kvůli nekvalitní zvlněné dálnici D47. Za svůj nekompromisní postoj při obhajobě zájmů státu byla tehdejším vedením firmy odvolána. Přes opakovaná prohlášení v médiích ji ani nový ministr dopravy zpátky do funkce nevrátil.

Dříve působila Miloslava Pošvářová jako stavební expertka na řadě projektů, pracovala například pro Evropskou investiční banku. Pro Národní ekonomickou radu vlády (NERV) zpracovávala strategii protikorupčních opatření v oblasti financování dopravních staveb. Jako soudní znalkyně pomohla odhalit nezodpovědné jednání stavební firmy v případu železničního neštěstí u Studénky, kdy na železniční trať spadl most. Za své aktivní občanské postoje a osobní statečnost obdržela letos cenu Nadace Charty 77.

„Nesmíte to nikdy, nikdy vzdát, i když situace vypadá zdánlivě bezvýchodně. Vždy existuje cesta, jak dál. Při přejímání ceny CHARTY 77 jsem dala veřejný slib, že budu pokračovat. Činím tedy podle svého veřejného slibu. Protože nemám žádnou šanci pracovat pro státní správu, není o mě pochopitelně zájem, budu pracovat pro lidi. Vy mě volíte. Propojením mých odborných znalostí a zkušeností se zaměřením Strany zelených se otevírá velmi výhodná spolupráce v oblasti projektů dopravních staveb, lepšímu informování veřejnosti a smysluplnému vývoji situace ve městě Brně,“ uvádí Miloslava Pošvářová k důvodům svého rozhodnutí kandidovat do senátu,

„Miloslava Pošvářová prokázala, že kvůli ochraně veřejných zájmů je ochotna riskovat i osobní újmu a ztrátu zaměstnání. Takovéto osobnosti, odborně zdatné i osobně statečné, do senátu nepochybně patří,“ uvádí Jana Drápalová, 1. místopředsedkyně Strany zelených ke spolupráci dodává.

„Strana zelených prosazuje takové varianty dálničních a železničních projektů, které jsou šetrné k životnímu prostředí i veřejným rozpočtům. Miloslava Pošvářová jako expertka na financování dopravních staveb pomůže dát našim argumentům váhu,“ uvádí Martin Ander, předseda klubu zastupitelů Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…