Drápalová (SZ): Šéf Agentury odvolán? Ministr Dienstbier ohrožuje inkluzi v naší republice!

17.04.2015 18:16

Strana zelených (SZ) důrazně odmítá postup ministra Dienstbiera, který tento týden odvolal ředitele Agentury pro sociální začleňování ve vyloučených lokalitách Martina Šimáčka. Stalo se tak nečekaně, bez oznámení konkrétních důvodů a informací o dalším postupu.

Drápalová (SZ): Šéf Agentury odvolán? Ministr Dienstbier ohrožuje inkluzi v naší republice!
Foto: Archiv JD
Popisek: Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených

Agentura pracuje se sociálním začleňováním ve 36 městech a připravuje podporu pro dalších 70, a to včetně podpory financování z prostředků EU přesahující 10 mld. korun. Spolupracuje např. s Litvínovem, Ostravou či Brnem, zájem o spolupráci projevují i další velká města jako Chomutov či Ústí nad Labem.

Na příkladu Kadaně, Krupky, Obrnic či Žlutic je možné prokázat úspěšné fungování Agentury - tam se podařilo nastartovat práci s odborníky, vybudovat funkční síť podpůrných služeb a posunout sociální začleňování výrazně kupředu.

“Je velmi nerozumné a nezodpovědné měnit vedení Agentury ve chvíli, kdy jednoznačně prokazuje svůj přínos pro jednotlivá města i celé Česko. Naprosto nepochopitelná je pak změna ředitele ve chvíli, kdy se chystáme na nové programovací období a s tím související čerpání prostředků EU. Postup ministra Dienstbiera,  který svůj krok zatím nijak nevysvětlil, zásadně ohrožuje pozitivní trend inkluze v Česku, který se i díky Agentuře podařilo nastartovat,” uvádí Jana Drápalová, předsedkyně Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana zelených

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…