Drobný (SPO): Destrukce středního školství v Karlovarském kraji opět na pořadu dne

01.11.2017 7:34

V článku senátora Jana Horníka v Parlamentních listech ze dne 26.10.2017 jsem se dočetl, že Karlovarský kraj opět hodlá činit nepopulární kroky ve středním školství.

Drobný (SPO): Destrukce středního školství v Karlovarském kraji opět na pořadu dne
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Je neuvěřitelné, kolik odborných názvů snaha s jediným cílem - rušit či nesmyslně slučovat střední školy v regionu během posledních let získala. Někdejší OPTIMALIZACE škol se po neúspěšném prosazení přejmenovala na STABILIZACI. Ani ta se v minulém volebním období nepodařila prosadit, díky širokému spektru odpůrců z řad odborné veřejnosti, zástupců měst i studentů, kteří společně vyšli do ulic. Současný „krycí název" destrukce středního školství v našem kraji je OBOROVÁ STRUKTURA a vyrukoval s ní radní za školství Jaroslav Bradáč.

Plně souhlasím s Janem Horníkem, že radní Jaroslav Bradáč je člověk bez morálního i odborného kreditu a jménem Strany Práv Občanů KK se distancujeme od veškerých jeho politických kroků.

V roce 2016, kdy se mu podařilo uspět v krajských volbách za koalici SPD a SPO, začal vyjednávat s dalšími politickými subjekty o svých výhodách a podařilo se mu získat pozici radního za školství. Poté přestal s naší organizací SPO komunikovat a po několika urgencích se dne 22.8.2017 distancoval slovy: „Pro mě v současné době žádná SPO Karlovarského kraje neexistuje". (toto prohlášení je možné doložit v písemné podobě)

V uplynulých letech jsem jako zastupitel města Nejdku, spolu se svou manželkou Ivetou Drobnou, tehdejší místostarostkou, senátorem Janem Horníkem a odbornou veřejností za zachování jednotlivých středních škol v Karlovarském kraji aktivně bojoval a podařilo se nám je uhájit. Jen za zachování SOŠ a SOU v osmitisícovém Nejdku tehdy podepsalo petici  6200 občanů! Věřím, že současní radní snahu Jaroslava Bradáče nepodpoří. Tisíce občanů Karlovarského kraje, kteří s tímto záměrem nesouhlasí, jsou i jejich voliči! Měli by mít na paměti, že nevratné kroky uzavírání a slučování škol vedou nejenom k problémům, na které upozorňuje odborná veřejnost, ale také odlivu mladých lidí z dotčených obcí, což je pro ně značně degradující.

Miroslav Drobný,
místopředseda SPO KK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce