Drozdík (Republika): Demokracie podle Babiše

26.03.2014 8:15

K demokracii patří svoboda projevu, svoboda slova, ale jak to vypadá, každý ji vnímá tak trochu jinak, nebo přesněji řečeno, jak se mu hodí do krámu.

Drozdík (Republika): Demokracie podle Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Sobotkovy vlády Andrej Babiš

"Doufám, že váš bílý kůň, ten Klenor, protože se povídá ledacos, kdo to financuje, má dostatečně velké majetkové přiznání, aby prokázal potom ty vaše náklady,"
Asi každý z nás si bude dobře pamatovat tento výrok, který vyslovil na brífingu po jednání vlády ministr financí Andrej Babiš, kterým se ostře opřel do redaktorů portálu Echo24.

Ať už jsou slova redaktorů portálu Echo24 pro pana Babiše urážlivá, ať je vnímá jako útok na jeho hnutí ANO, takto položené vyjádření by si neměl jako politik dovolit. Pro mne to znamená jen jedno, pan Babiš svým výrokem jasně definoval jakou disponuje mocí a že si jo každý dobře prvně rozmyslí co o něm řekne nebo napíše. Jednoduše řešeno "napište něco co se mi nebude líbit a já na vás pošlu kontrolu a pořádně vám zatopím".

Dá se toto jednání považovat za demokratické, jednání, které přísluší člověku takového postavení?Co ještě můžeme od pana Babiše, co by ministra financí, co by nejmocnějšího politika - jak se mu přezdívá - v České republice čekat?

Petr DROZDÍK

  • NEZ
  • V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: REPUBLIKA

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…