Drozdík (Republika): „Pokutu za Sobotku zaplatím.“ A příště bude co? Teď si vás kůpím všecky?

05.06.2014 10:40

Jaký obrázek si asi udělá občan České republiky, když se dočte či zaslechne, že z podané stížnosti na premiéra pro podezření z nerespektování právního řádu při jmenování Andreje Babiše jako člena vlády, si samotný pan Babiš dělá srandu?

Drozdík (Republika): „Pokutu za Sobotku zaplatím.“ A příště bude co? Teď si vás kůpím všecky?
Foto: Twitter Petra Drozdíka
Popisek: Petr Drozdík

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Je známo, že se jmenováním Andreje Babiše na ministerský post nesouhlasilo hodně lidí, důvodem je fakt, že pan Babiš nemá lustrační osvědčení, které by vyvrátilo jeho údajnou spolupráci se Státní bezpečností.

Lustrační osvědčení vyžadoval před jmenováním vlády striktně prezident Miloš Zeman, který v listopadu loňského roku prohlásil, že čisté lustrační osvědčení je podmínkou pro jmenování každého člena vlády a to bez jakékoliv výjimky. Někteří politici se ale nechali slyšet, že je to pouze schválnost ze strany prezidenta, aby sestavování vlády přitížil. Nakonec však prezident Zeman otočil o 180 stupňů a „udělal v případě Babiše výjimku“, kterou si podmínil přijetím Služebního zákona hned v prvním čtení. Prý „Ať dokáže, co umí.“

Musím připomenout, že nadpoloviční většina občanů této země podporuje další platnost lustračního zákona, proto jakékoliv žertování mi v této souvislosti přijde velice netaktní.

O pravost svazků, které poukazují na údajnou spolupráci s StB se Babiš teprve soudí, proto se domnívám, že pokud se občan této země, země, kterou Babiš jako ministr financí zastupuje, cítí podveden a poukazuje na možné porušení právního řádu, by si takové „žertíky“, které vyznívají - jakože si může koupit všechno – nechat na doma.

Petr DROZDÍK

  • NEZ
  • V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.

reklama

autor: REPUBLIKA

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.