Drozdík (Republika): Sliby chyby, pane Babiši. Aneb jak druhý „Kalousek" na MF přišel

27.03.2014 9:11

DPH je hlavní gró politických stran, pokud jde o předvolební sliby a lákání voličů, jde totiž o tu nejcitlivější záležitost, která je trnem v oku snad každého občana. Pan Babiš se ale rozhodl tou trnitou cestou jít dál.

Drozdík (Republika): Sliby chyby, pane Babiši. Aneb jak druhý „Kalousek" na MF přišel
Foto: Twitter Petra Drozdíka
Popisek: Petr Drozdík

"Nebudeme zvyšovat daně firmám, živnostníkům a občanům. Naopak. Naším cílem bude opětovné snížení základní sazby DPH na 10 procent hlavně u potravin. U léků, knih a tisku budeme prosazovat sazbu DPH ve výši 5 procent.“

Pamatujete na slova pana Babiše před volbami? Takto sliboval, když sháněl hlasy pro volby do Poslanecké sněmovny. Nyní si o tomto "slibu" můžeme nechat jen zdát, pan ministr financí totiž přišel s revolučním nápadem: zvýšit cenu benzinu a nafty o další poplatek! Zvednout cenu pohonných hmot o 20 až 50 haléřu na litr ! Tohle může v době, kdy má téměř každý hodně hluboko do kapsy, vymyslet jen člověk, který nemá ani páru o tom, jak se v České republice "žije".

Už tak je nyní cena pohonných hmot neúnosná, při ceně 36 Kč/l si stát vezme 6,25 Kč na DPH a dalších necelých 13 Kč na spotřební dani !
Pane Babiši! My všichni víme, že jste úspěšný podnikatel, že se pohybujete ve světě rostoucího zisku, ale je na čase, aby jste si uvědomil, že řídit finance České republiky, není hra na to, kdo vydělá ve svém resortu víc.

Staráte se o lidi, kteří živoří, kteří potřebují jezdit do práce, do nemocnic a je pro ně doprava velmi důležitá, a zcela základní logickou úvahou - pokud zvýšíte náklady na dopravu, hodíte tím další velký klacek pod nohy těm, kteří chodí a chtějí chodit do práce.

Nevím jak vám, ale mě to začíná trochu připomínat bývalého ministra Kalouska.

Petr DROZDÍK

  • NEZ
  • V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.

reklama

autor: REPUBLIKA

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…