Drozdík (Republika): Zastupitelé v Orlové opět neschválili externí audit pro SMO

29.04.2014 13:51

Hotový blázinec a výsměch všem občanům - tak přesně takhle na mne působí středeční zasedání zastupitelstva v Orlové, které již potřetí se směšnými argumenty smetlo ze stolu externí audit pro městskou společnost SMO.

Drozdík (Republika): Zastupitelé v Orlové opět neschválili externí audit pro SMO
Foto: Twitter Petra Drozdíka
Popisek: Petr Drozdík

Pro některé překvapení, pro znalé nic nového. Již potřetí zamítli zastupitelé návrh na externí audit městské společnosti SMO. Stalo se tak ve středu na bouřlivém zasedání zastupitelstva.

Externí audit se řeší již poměrně dlouho dobu a tento návrh rozdělil zastupitele na dvě strany.

Proti externímu auditu hlasuje především bývalé vedení města Orlová, které spolu s komunisty argumentuje vysokou finanční zátěž, jenže s takovým "směšným" argumentem se ostatní zastupitelé nedokáží smířit a trvají na tom, aby byla odhalena pravda.

Co je v pozadí této pře? Bojí se snad bývalé vedení města externího auditu? Hraje se o čas?

Je naprosto logické, že vnitřní audit na provedení této kontroly nemá dostatečnou kapacitu, a pokud jsou v sázce opravdu jen peníze, proč nevyhlásit výběrové řízení a vybrat nějakou levnější firmu?

Připomeňme si, že kauza SMO se řeší od poloviny loňského roku a škoda podle posledních odhadů přesáhne 30 milionů korun! Odkud toto číslo? Nestandardní platy, benefity, pochybné hospodaření s majetkem společnosti. Za velmi alarmující a do očí bijící přijde už jen fakt, že bývalý šéf SMO, pan Alfred Roik získal na odměnách přes 11 milionů korun! Takto vysoké odměny by jste jen těžce hledali v celém Severomoravském kraji a možná i v Praze.

Mám velké obavy, že tato kauza se bude tak dlouho "řešit",  že ji lidé přestanou vnímat jako aktuální a tím se vše zamete zase pod koberec.

Dočkáme se někdy pravdy? Dožijeme se někdy toho, že ti, co nás okrádají budou potrestání?

Petr DROZDÍK

  • NEZ
  • V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: REPUBLIKA

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).