Dryml: Nechceme aby kauza Královéhradeckého kraje byla zametena pod koberec

07.10.2016 12:05

V pondělí 3. října se uskutečnila tisková konference, kde kandidáti do Královéhradeckého zastupitelstva promluvili o situaci po zásahu policie na hejtmanství kvůli nemocnici Náchod.

Dryml: Nechceme aby kauza Královéhradeckého kraje byla zametena pod koberec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

„Vítáme, že se celou kauzou zabývá Národní centrála proti organizovanému zločinu. Bojíme se toho, že vzhledem k úzkým vztahům mezi panem senátorem Antlem z ČSSD a státním zástupcem Hochmanem, může být tato kauza zametena pod koberec. Hradecká kriminálka v tom za celé roky nebyla schopna udělat pořádek,“ uvedl bývalý ředitel nemocnice Vrchlabí a trojka kandidátky Úsvit-NK MUDr. Vladimír Dryml.

Projekt nemocnice Náchod je tunelování zdravotnictví podle předem schváleného scénáře. Spolupracují v tom ODS a ČSSD už od roku 2004 a jenom si vyměňují role. Na nemocnici bylo přislíbeno 400 mil. Kč z Evropské unie a dalších 400 milionů bylo domluveno jako bankovní úvěr. Byly i vypořádány všechny připomínky. Přesto kontrakt den před otevřením obálek na nočním jednání rada kraje zrušila. Situace je v Náchodě kritická i z důvodů personálních. Celým 73 ze 79 vedoucích pracovníků nemocnice Náchod podepsalo dopis, ve kterém vyjádřilo nespokojenost s vedením nemocnice a jejím ředitelem Chotěborským,“ řekl na úvod konference poslanec a bývalý šéf záchranky MUDr. Jiří Štětina.

„Celý projekt nemocnice je postaven na základě rozhodnutí o spádovosti pro jednotlivá zařízení. Čarovalo se s čísly od 100 do 150 tisíc spádových obyvatel, což samozřejmě může projekt zásadně nad dimenzovat a těžce prodražit. V každé standardní západní společnosti by musel pan hejtman po takovém fiasku odstoupit. Po volbách vylučujeme spolupráci s ČSSD,“ dodává doktor Dryml. Další z tunelů náchodské nemocnice popsal doktor Štětina: „Z interního oddělení byly do soukromého zařízení Edumed v Jaroměři převedeny některé lukrativní ziskové činnosti a pro nemocnici Náchod to znamená velmi negativní dopad do hospodaření.“

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…