Duchková (BPP): Perličky z jednání rady Prahy 2 aneb Rozpočet, který se nepovedl

15.02.2016 10:14

Na dnešním jednání rady Prahy 2 by mělo být padesát bodů a pár z nich stojí za zmínku!

Duchková (BPP): Perličky z jednání rady Prahy 2 aneb Rozpočet, který se nepovedl
Foto: TOP 09
Popisek: Jana Duchková

DOBRÁ ZPRÁVA HNED V ÚVODU – kontroverzní megaprojekt Aleksandry Udženije, která chtěla vystěhovat dvojdům Na Slupi, se NEKONÁ. Proč? Protože „veškeré snahy městské části o dohodu s částí nájemníků ztroskotávají“. Aneb LIDÉ, NEDEJTE SE! Hájit svá práva se vyplatí!!!! Ale dejte pozor i „Váš“ dům může být v hledáčku… ani nám zastupitelům se prozatím nepodařilo zjistit, na jaký objekt má zálusk nyní. Jisté je jen to, že jesle by měly stát něco kolem 20 miliónů.

„PROJÍDACÍ“ ROZPOČET …proč ne? ODS ve staré „dobré“ formě… odpovědné hospodaření posledních tří let vzalo za své. Tento rok by Praha 2 měla podle návrhu Rady hospodařit se schodkem více než 155 milionů Kč. Oproti roku 2015 bude „projedeno“ o 50 milionů více! Perlou tohoto nepovedeného rozpočtu je bezesporu 9 milionů na pořízení klimatizace vybraných kanceláří úřadu, na jehož chod i tak padá největší část rozpočtu. A jak se tahle díra v rozpočtu „zamázne“? Jednoduše! Finančními prostředky získanými z prodeje obecních domů a bytů. Po nás potopa.

CO DALŠÍHO? Napsala bych tady, že se budou prodávat další obecní domy, do kterých bylo investováno víc než 10 miliónů Kč, přestože je to proti všem původním koaličním dohodám, přestože je to proti zdravému rozumu, napsala bych tady, kterak se radní pro prodej majetku opět „překoukla“ a chce prodávat jakýsi dům v rozporu s pravidly … ale to už, zdá se mi, je v reáliích současné Prahy 2 tak nějak běžné. Tak se pokusím vydolovat nějaké pozitivum na závěr….

ÚŘAD BUDE NOVĚ VYMALOVÁN A BUDE MÍT NOVÉ KOBERCE....za 9.600.000,- Kč bez DPH. Osloveny budou firmy BAU plus a VLTAVÍN HOLDING. Rada zahájení zjednodušeného podlimitního zadávacího řízení na veřejnou zakázku schválí raději ještě před schválením rozpočtu (ostatně stejně jako na  klimatizaci viz výše). Ne, to není vtip. A co je na tom pozitivního? I Vy se můžete přijít v létě ochladit  a pokochat hezkým úřadem.

Ale abych nebyla nespravedlivá, v rozpočtu jsou opět vyčleněny finanční prostředky na opravu chodníků ve výši 10 miliónů, což jistě oceníme opravdu všichni! Velká pochvala, málokterá městská část si to může dovolit.

Zastupitelstvo bude 7. 3. 2016 od 15 hodin. A nezapomeňte, že pokud budete chtít interpelovat, musíte se přihlásit do 17 hodin, interpelace začínají v 18 hodin… Těším se na viděnou!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…