Dušek (SPO): Nemůžeme si dovolit vracet peníze, které nám stát nabízí

12.04.2015 12:16

Vyjádření náměstka hejtmana Pardubického kraje Jaromíra Duška v souvislosti s tím, že do kraje by ještě letos mělo z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury přijít na 280 milionů korun na opravy živičných krytů a mostů na silnicích II. a III. třídy, které kraj musí bezpodmínečně využít ještě letos, jinak by je musel vracet:

Dušek (SPO): Nemůžeme si dovolit vracet peníze, které nám stát nabízí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Dušek

Je to po delší době, kdy můžeme ve větším měřítku investovat do krajských silnic. Je to příležitost stabilní práce pro firmy z regionu. Nemůžeme si dovolit vracet nevyčerpané prostředky, které nám stát nabízí.

Podobné peníze by kraj mohl v případě úspěšné realizace letošního projektů získat i v roce 2016. Přípravou výběrových řízení a další náležitostí je pověřena příspěvková organizace kraje Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Mimo státních dotací stále ještě dobíhají projekty financované z evropských zdrojů, jedná se o projekty v celkové částce cca 730 milionů korun.

Připravujeme už také projekty do dalšího plánovacího období, byť o operačních programech Česká republika s Bruselem ještě jedná. Máme ale příslib, že první projekty budeme moci podávat už letos. Pardubický kraj má už některé projekty připraveny, na část z nich už jsou vydána i stavební povolení. S jejich realizací by se mohlo teoreticky začít už v příštím roce.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…