Dva zástupci STAN z kraje zvoleni do rady Svazu měst a obcí ČR

06.06.2015 19:03

Dva zástupci hnutí Starostové a nezávislí (STAN) z Moravskoslezského kraje jsou nově členy rady Svazu měst a obcí České republiky (SMOČR).

Dva zástupci STAN z kraje zvoleni do rady Svazu měst a obcí ČR
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Nové složení rady zvolil čtrnáctý sněm Svazu měst a obcí ČR, který se konal ve čtvrtek 21. a v pátek 22. května v Olomouci. Do druhého nejvyššího orgánu SMOČR byli za Moravskoslezský kraj zvoleni také zástupci obce Písek, ve které je starostkou Věra Szkanderová a Horní Suché, kde je starostou Ing. Jan Lipner.

Oba tak v radě Svazu měst a obcí ČR budou hájit zájmy samospráv, občanů obcí Moravskoslezského kraje a reprezentovat hnutí STAN. Ing. Jan Lipner je místopředsedou krajského výboru Starostů v Moravskoslezském kraji.

Rada SMOČR řídí Svaz mezi sněmy, je tedy druhý nejvyšší orgán SMOČR. První jednání nové rady se uskuteční 12. června, přičemž z tohoto jednání vzejde nové předsednictvo Svazu, které bude zajišťovat operativní činnost SMOČR mezi zasedáními rady a přijímat stanoviska Svazu k aktuálním problémům měst a obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…