Dvořáčková (ANO): Ve Svítkově došlo k bezprecedentnímu podrazu

21.09.2015 21:41

Ráda bych se jako předsedkyně oblastní organizace hnutí ANO (oblast Pardubice) vyjádřila k odvolání místostarostky městského obvodu Pardubice VI - Svítkov Ing. Věry Laurynové a členky rady Ing. Kateřiny Bürgerové.

Dvořáčková (ANO): Ve Svítkově došlo k bezprecedentnímu podrazu
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Obě byly do rady nominovány na základě místní koaliční dohody za hnutí ANO. Jejich odvolání bez předchozího oznámení, bez projednání v doposud fungující svítkovské koalici považuji za jednostranný akt seskupení Pardubice pro lidi a jejich lídra Petra Králíčka. To, že bez jakéhokoliv upozornění, bez jednání předložil návrh na odvolání členů ANO z rady, zrušil dosavadní koalici. On je to, který ji rozbil, opustil. Nebojím se říci, že došlo k bezprecedentnímu podrazu, který nemá s chováním politika, ani slušného člověka, nic společného. Navíc důvody, kterými se pokoušel argumentovat odvolání, byly mírně řečeno směšné a s pravdivými fakty měly pramálo společného. Akt pomsty vůči hnutí Ano navíc ještě vyvrcholil odvolání Jiřího Chmelíka nominovaného hnutím Ano, z pozice předsedy Kontrolního výboru.

Na včerejším jednání svítkovského zastupitelstva jsem byla. Je mi smutno z toho, jaká byla nastavena norma politického jednání a chování. Je mi smutno z toho, jak touha za každou cenu prosadit svoje cíle a svoje zájmy, snižují politickou etiku. Snaha, aby někdo někomu neviděl do karet, vede ke zničení doposud fungující rady. Ano, vím, že ve Svítkově byly uvnitř rady občas neshody. Ale od toho jsme přeci mluvící lidé, kteří si mohou sednout a vše si vyříkat a vysvětlit. Tedy pokud je zájem. ANO ve Svítkově zájem mělo, že nebylo vyslyšeno a bylo odstraněno, o něčem jasně svědčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby