Dvouletý (Soukromníci): Dochází ze strany Zlínského kraje ke zvýhodňování jedné skupiny projektantů?

14.09.2020 14:22

Komentář k dnešnímu zasedání zastupitelstva Zlínského kraje

Dvouletý (Soukromníci): Dochází ze strany Zlínského kraje ke zvýhodňování jedné skupiny projektantů?
Foto: Archiv PL
Popisek: Opoziční zastupitel Zlínského kraje Michal Dvouletý

Protože v přehledu usnesení Zastupitelstva Zlínského kraje je také realizace investičního záměru nové nemocnice, upozornil jsem na rozhodnutí Rady Zlínského kraje o výběru projektanta nové nemocnice ve Zlíně – Malenovicích. Opravdu nechápu, co je motivací některých radních, že měsíc před volbami museli schválit zakázku za 351 mil Kč + DPH a to v situaci, kdy ÚHOS stále prošetřuje podmínky vypsaného výběrového řízení, kdy investiční záměr byl schválen pouze těsnou většinou jednoho zastupitele, kdy teprve samy krajské volby rozhodnou o tom, jestli bude Zlínský kraj v tomto nezodpovědném projektu pokračovat či nikoliv.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

Navíc je pro mne nadmíru zarážející, se do výběrového řízení přihlásili pouze dva zájemci a že krajská rada dala přednost nabídce o 80 mil. Kč dražší, navíc která je opět spojena s lidmi, kteří od začátku připravují celý projekt nové nemocnice a kteří „čistě náhodně“ vyhrávají další zakázky od Zlínského kraje či nemocnic v oblasti zdravotnictví. Vše navíc budí dojem, že zde dochází k účelovému dělení zakázek a zvýhodňování jedné skupiny projektantů. Požádal jsem proto pana hejtmana obratem, nejpozději do 21.9.2020, zveřejnil soupis všech zakázek, které získal pan Šamaj a pan Pospíšil a jejich firmy od hejtmanství a jednotlivých nemocnic Zlínského kraje.

Znovu jsem vyzval hejtmana, aby zveřejnil všechny dokumenty související s touto zakázkou včetně protokolů a dalších podrobností. Znovu vyzývám finanční i kontrolní výbor krajského zastupitelstva, aby se touto zakázkou zabýval, a to bez ohledu na volby. Protože všechny zjištěné informace na mne budí dojem, že dochází k porušování zákona, chci jen doplnit, že i já sám jsem se jako zastupitel Zlínského kraje obrátil na Úřad pro ochranu hospodářským podnětem se svým podnětem. Zároveň jsem připomněl, že 20 zastupitelů vyzvalo pana hejtmana k tomu, aby nepodepsal smlouvu s vybraným projektantem. Nicméně myslím si, že by mělo dojít k úplnému zrušení rozhodnutí Rady Zlínského kraje. Proto jsem navrhl, aby zastupitelé uložili radě ihned zrušit tohoto své rozhodnutí.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce