Dvouletý (Soukromníci): Nemůžeme strkat hlavu do písku

31.03.2021 10:40

Žádost o zařazení bodu do programu zastupitelstva města.

Dvouletý (Soukromníci): Nemůžeme strkat hlavu do písku
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Michal Dvouletý

Vážený pane starosto, vážení kolegové, protože až z médií jsme se dozvěděli, že jedné z příspěvkových organizací Města Uherské Hradiště hrozí či hrozilo ukončení činnosti z důvodu ekonomických problémů v návaznosti na pandemii Covid-19, což mělo být důvodem k zásadní redukci vlastní činnosti i počtu zaměstnanců (myslím tím Slovácké divadlo), chci touto cestou požádat, aby byl na program nejbližšího zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště zařazen bod„Informace o ekonomické situaci a výhledu hospodaření příspěvkových organizací města Uherské Hradiště do konce roku 2021“.

V této souvislosti bych rád požádal, aby Rada města Uherské Hradiště uložila ředitelům jednotlivých příspěvkových organizací vypracování podkladových materiálů, tedy analýzy aktuální ekonomické situace a výhledu hospodaření příspěvkových do konce roku 2021 včetně variantních návrhů řešení stabilizace rozpočtů dané příspěvkové organizace. Zároveň bych chtěl požádat, aby tyto materiály projednal před zasedáním Zastupitelstva města také příslušný Finanční výbor.

Všichni chápeme, že situace je vážná a že se velmi těžce odhaduje to, kdy a za jakých okolností se především v případě sportovní a kulturní činnosti začneme vracet k normálu. Na druhou stranu nemůžeme jako řádní hospodáři před těmito problémy strkat hlavu do písku, stejně jako není možné, aby tak zásadní rozhodnutí, která jsme mohli sledovat v případě Slováckého divadla, vznikala zcela bez vědomí zastupitelstva města.

Věřím, že mojí žádosti bude vyhověno.

Děkuji a přeji pěkný den

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.